Kézilabda

2021.04.17. 14:12

Hétközi mérkőzésen szakadt meg a Kábel SE jó sorozata

Hét közben pótolt mérkőzést a Balassagyarmat, de már vasárnap ismét pályára lépnek. A Strandépítők csapatai is játszanak hétvégén.

NMH-összeállítás

A Balassagyarmati Kábel SE (kék mezben) nem bírt a Nyíregyháza csapatával, bár az első félidőben még vezetett is

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Férfiak, NB I./B, 3. forduló, pótolt mérkőzés:

Pick Szeged U 22–Balassagyarmati Kábel SE 26–20 (11–13)

Szeged, Városi Sportcsarnok, vezette: Réti, Szedmák.

Kábel SE: Kovács J. – MÉNFŐI 4, Tatai 3/1, Kónya 1, SÁNDOR 5, Sutka, Grandjean. Csere: Istvanovszki (kapus), Tóth M. 3, Gráf 3, Jaros 1, Nagy A. Vezetőedző: Zubai Gábor.

A Pick Szeged U 22 legjobb dobói: Hutvágner 7/5, Bajus 6/1.

Hétméteresek: 7/6, illetve 2/1. Kiállítások: 6 perc (+1 kizárás: Fekete, azonnali piros lap), illetve 10 perc.

Az eredmény alakulása: 9. perc: 6–0, 19. perc: 7–7, 25. perc: 10–8, 30. perc: 10–13, 35. perc: 12–14, 39. perc: 15–14, 52. perc: 21–17, 59. perc: 24–19.

Az őszi idényből pótolt hétközi összecsapás rémálomszerűen kezdődött a vendégek számára. A szegediek csak lőtték és lőtték a gólokat, még a balassagyarmati szakvezetés gyors időkérése sem használt. Sutka például egymás után háromszor hibázta el kísérletét. Az első Ipoly-parti találatra a 11. percig (!) kellett várni, ekkortól azonban fordult a kocka. A lassan, de biztosan ébredező kábelesek szívósan dolgozták le hátrányukat, ami azonban sok energiájukat felemésztette: 7–7-nél már döntetlen állt az eredményjelzőn, ráadásul a nógrádiak lendülete tovább tartott, hiszen fél perccel az első játékrész lefújása előtt Tóth Márk pontos befejezése révén három góllal az észak-magyarországiak vezet­tek.

Szünet után előbb Sutka, majd Jaros találta telibe a kapufát, így ahelyett, hogy még jobban elhúzott volna a Kábel, alkalmat adtak a vetélytársnak a megújulásra. Ez fokozatosan történt: Bajus és társai 15–14-nél vették vissza a vezetést, és lényegében 17–17-ig teljesen nyílt volt a találkozó. Ekkor a balassagyarmatiak teljesítményében egy újabb rövidzárlat keletkezett, amit kihasználtak a Tisza-partiak, és végül magabiztos győzelmet arattak.

Összességében a rendkívül hullámzó mérkőzésen, a Kábel SE nagy esélyt szalasztott el azzal, hogy fontos pillanatokban gyengébb támadójátékot mutattak a kézilabdázói.

Zubai Gábor: – Nem tartom kisiklásnak a vereséget, mert meccsben voltunk, és a két csapat közötti különbséget nem tükrözi hűen a végeredmény. Sajnos csak a tizenötödik percben kezdtük el a mérkőzést, és ennyi technikai hibával, ilyen gyenge átlövő-teljesítménnyel nem lehet nyerni. Most sebesen el kell felejteni ezt a hosszú kirándulást, és fokozottan összpontosítani a vasárnapi, Hatvan elleni hazai összecsapásra, természetesen a korábbi jó forma visszatérésének reményében.

Az NB II., Északi csoportjában szereplő Strandépítők csapatai közül a férfiak itthon, míg a nők idegenben lépnek pályára.

Férfiak, 18. forduló:

Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC (1.)–Bp. Honvéd SE (7.)

Varga Krisztián, a Strandépítők KC edzője: – Vasárnap 16 órai kezdéssel fogadjuk a Budapesti Honvéd csapatát. Ősszel hétgólos győzelmet arattunk Budapesten, reményeink szerint a hazai mérkőzésen is legalább ilyen arányú sikert könyvelhetünk el.

Nők, 15. forduló,

halasztott mérkőzés:

Budapest TFSE (10.)–Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC (5.)Soós Péter Csépe, a Strandépítők KC edzője: – Egy jó állapotban levő TFSE lát vendégül minket. Az őszi itthoni meccsen három góllal sikerült nyerni ellenük, ezt most sem szeretnénk másképp. A csapatnak nagyon jól jönne egy győzelem. Bízunk benne, hogy ezen a hétvégén boldogok lehetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában