teke

2021.02.03. 11:27

Hamarosan felújított tekepálya várja a helybélieket Mátraszőlősön

Egy régi tekepályát újít fel a helyi önkormányzat a közeljövőben.

Nagy Orsolya

Nagy Ádám, Mátraszőlős polgármestere portálunknak elmondta, hogy egy Belügyminisztérium által meghirdetett pályázatnak köszönhetően nyílt lehetőségük a beruházásra. A tervezett fejlesztés által új alkalmak nyílnak a sportra és az egészséges életmódra való nevelésre is a községben.

A sikeres pályázattal mintegy húszmillió forint támogatást használhatnak fel a felújításra, amelyhez további négymillió forint saját forrást tesz hozzá az önkormányzat.

– A falu központjában található, hozzávetőleg ötven méter hosszú épületben régebben tekepályát építettek ki, azonban a létesítmény jelenleg igen rossz állapotban van. Ugyanezen az elkerített területen működött egyébként Magyarország első meleg vizű falusi strandja az 1950-es években, de a medence ma már nem látható, be van temetve, így fürdőzésre nem alkalmas – emlékeztetett a polgármester. Hozzátette: összesen két pálya üzemel az épületben, természetesen mindkettőt fel szeretnék újítani a kapott összegből. A tervek szerint ezen felül egy automata kiszolgálóberendezést is üzembe szeretnének helyezni a létesítménybe érkező szórakozni vágyók kiszolgálására.

A település vezetője hozzáfűzte, egy kondiparkot is létrehoznának, a kisebbek számára pedig játszóteret alakítanának ki, hiszen jelenleg ilyen nincs a faluban. Ezzel a fiatalabb korosztálynak is sportolási, kikapcsolódási lehetőséget nyújtanának.

Nagy Ádám kiemelte: az Országfásítási Programban korábban 30 darab fát ültettek el, amelyekből erre a területre is jutott. Az önkormányzat célja ugyanis, hogy parkosított, szép környezet fogadja itt a látogatókat. A tervek szerint már tavasszal elkezdik a munkálatokat. A polgármester bízik benne, hogy így még ősszel megnyitja kapuit a felújított pálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában