sportegyesületek

2021.02.22. 09:49

A járvány alatt is biztonságban edzhet minden szécsényi sportember

A járvány szempontjából számos biztonsági intézkedés bevezetésére volt szükség azért, hogy a helyi sportegyesületek és sportolók használhassák a tornatermeket.

Lászlók Judit

A Bárkányis Diákok Sportegyesületének kosárlabdacsapata is a tornateremben gyakorol Beküldött fotó

Stayer László, a város polgármestere elmondta, hogy az emberek egészsége, az élet védelme mindennél fontosabb. Ezért a korlátozó intézkedéseket mindenkinek el kell fogadni.

– Ez alól a sport sem kivétel, azonban ez az időszak különösen nehéz lehetett azoknak a fiataloknak, akiknek lételeme a mozgás – mondta Stayer László. Hozzátette: – Ezért is fogadtuk örömmel azokat az enyhítő kormányzati döntéseket, amelyek lehetővé tették az igazolt, szervezett bajnokságokban játszó sportolók edzéseit és mérkőzéseit.

A Bárkányis Diákok Sportegyesületének kosárlabdacsapata is a tornateremben gyakorol
Beküldött fotó

A járvány szempontjából nem elhanyagolható tény, hogy immár helyben készülhetnek a sportemberek.

– Végtelenül büszke vagyok azokra a szécsényi sportolókra és szakemberekre, akik az elmúlt években, évtizedekben úgy építettek fel egy-egy sportágat, hogy ehhez nem voltak meg az ideális feltételek. Mivel nem tudtak hazai mérkőzéseket játszani, ezért a szülőkkel együtt vállalták, hogy a versenyek napján már kora hajnalban útnak induljanak. Sportemberi értékeiket mutatja, hogy mindezek ellenére rengetegszer tértek haza győztesen nagynevű ellenfeleiktől. Ezenkívül szintén büszkeséggel tölt el, hogy az elmúlt évek munkájának és a kormányzati támogatásoknak köszönhetően nemrégiben két tornaterem is épült Szécsényben. Ha az eddig tapasztalt elszántság megmarad, akkor még nagyon sok örömben lehet részünk – mondta Stayer László.

A járvány szempontjából számos biztonsági intézkedés bevezetésére volt szükség azért, hogy a helyi sportegyesületek és sportolók használhassák a tornatermeket. Az egyik legfontosabb szabály, hogy csak sportolók tartózkodhatnak a tornateremben edzéseken és mérkőzéseken egyaránt. Emellett a takarítás során alkalmazandó fertőtlenítésre nagyobb figyelmet fordítanak. A polgármester szerint mindenki érzi a felelősséget önmaga és egymás iránti, ezért továbbra is zavartalanul folytatódhat a sportolás.

Nagy könnyebbséget jelent a két helyi tornaterem használata

Pesák Tamás, a Bárkányis Diákok Sportegyesülete kosárlabdacsapatának vezetője elmondta, hogy november óta a Szomszéd László Tornateremben tartották meg az edzéseiket. Azonban hamarosan heti két alkalommal használhatják majd a helyi gimnáziumban lévő tornatermet is. – A lánycsapatunk jelenleg is vezeti a Pest megyei Veres László Kadett Kosárlabda-bajnokságot, így nagyon örülünk, hogy a korlátozások ellenére továbbra is a városban, nyugodt körülmények között tudtunk készülni a mérkőzésekre – mondta Pesák Tamás, aki szerint a csapata jövőre már az országos bajnokságban is megmérettetheti magát.

Szintén a Szomszéd László Tornateremben edz a Salgótarjáni Barátok Torna Club női röplabdacsapata is, amely jelenleg a nemzeti bajnokság másodosztályában szerepel. Rákos Szabolcs, a klub röplabdaszakosztályának vezetőedzője elmondta, nagyon sokat jelent számukra, hogy Szécsényben készülhetnek, hiszen nemcsak edzésre van lehetőségük, hanem itt a hazai mérkőzéseiket is meg tudják rendezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában