autósport

2021.01.03. 12:52

A technika is megnehezítette a szécsényi autóversenyzők 2020-as teljesítményét

Nagyszerűen sikerült a két szécsényi autóversenyzőnek a 2019-es éve. Vin­cze Ferenc az első osztályban az első helyen végzett, Velenczei Ádám pedig harmadik lett. Vincze 2020-ban szerette volna megismételni az elmúlt év sikerét, Velenczei pedig még előkelőbb helyen akart végezni.

Szenográdi Ferenc

Vincze Ferencnek nem sikerült megvédenie a bajnoki címét

Forrás: ns

Fizikálisan és mentálisan is felkészültek az idei év futamaira, amely összességében nem úgy sikerült számukra, mint ahogyan azt eltervezték. Vincze Ferenc a harmadik, Velenczei Ádám pedig a negyedik helyen végzett. Mindezek ellenére nincs szégyenkezni valójuk, hiszen a csillaguk változatlanul fényesen ragyog.

– A navigátorommal egy balszerencsés évet zártunk, ugyanis nagyon sok technikai és műszaki hibánk volt. El kell mondjam, hogy a járványveszély helyzete miatt a nyolc futam helyett csak hatot tartottak meg, abból is a miskolcit haláleset miatt törölték, de inkább ne került volna rá sor, mert akkor nem történik meg a tragikus baleset – mondta Vincze Ferenc.

Vincze Ferencnek nem sikerült megvédenie a bajnoki címét
Fotó: Archív / Forrás: NSO

Az év első futamán, a Salgó Rallyn a bal hátsó lengéscsillapítójuk okozott gondot, ez miatt csak a második helyen végzetek. Az Egri ralin az első helyen végeztek, számukra az idén ez volt az egyedüli futam, ahol minden a helyén volt. Vincze Ferenc azt mondta, hogy a Vértes futam előtt érezte, nincs igazi formájában.

Ez a versenyen is megmutatkozott, így a negyedik helyen értek célba, de összesítésben még mindig az első helyen álltak a bajnokságban. A Nyíregyházi futam első szakaszán még vezettek, de a másodikon az autójuk felmondta a szolgálatot. Az utolsó Mikulás Rallyn végig váltóhibákkal küzdöttek, így az ötödik helyen fejezték be a futamot. Összesítésben a harmadik helyet szerezték meg.

– Csalódott vagyok, hogy nem sikerült a bajnoki címet ismételten megszerezni. A harmadik hely is szép eredmény, de éreztem, hogy több van bennem. Sajnos a technika nagyon sokszor közbeszólt. Ami a jövőt illeti, több elképzelésem is van, de a jelenlegi lelkiállapotom miatt még konkrét dologra nem tudok gondolni.

Velenczei Ádám a Salgó Rallyn a harmadik volt, míg az egri futamon a második helyet szerezte meg. A székesfehérvárin minden összejött, és a kilenc gyorsasági szakaszból négyet megnyertek, ennek köszönhetően négy másodperces előnnyel megnyerték a futamot, Ádámnak ez volt élete első futamgyőzelme, és összesítésben egy ponttal megközelítette az élen állót.

A Nyíregyházi Rallyn a negyedik gyorsasági szakaszon műszaki hibájuk volt és nem tudták a versenyt befejezni, nem szereztek pontot. A Mikulás futamon negyedik helyen értek célba, és a végelszámolásnál is a negyedik helyen fejezték be a 2020-as évet.

– Vegyes érzelmeket hozott számunkra az idei szezon, hiszen egyfelől örülök, hogy sikerült megszereznem az első futamgyőzelmemet, másfelől pedig sajnálom, hogy nem sikerült bajnokságot nyerni. A technika többször is közbeszólt. Az idei csonkára sikeredett versenyév számomra már a múlté, teljes odaadással készülök a 2021-es évre. Budapestre járok reflexfejlesztő, továbbá autóversenyzéssel összefüggő edzésekre. Számomra változatlanul a magyar bajnoki cím megszerzése maradt a cél – mondta Velenczei Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában