falon

2020.12.05. 07:00

Bajnoki címmel tért haza a szügyi Pókember

Vályi Gergő, a szügyi falmászótehetség az idei utolsó boulder mászó magyar kupa fordulóján, Ifi A kategóriában szerzett aranyérmet. Emellett az idei évben nyújtott teljesítményével boulder mászásban és nyílt férfi kategóriában is magyar bajnok lett.

Lászlók Judit

Vályi Gergő

Szügy Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett, nézőközönség nélkül rendezték meg november végén az idei utolsó boulder mászó magyar kupa fordulót a budapesti Gravity Boulder mászóteremben. A versenyen százhetven férfi és közel száz női sportoló indult.

– A versenyzőknek másfél órája volt a húsz selejtező út megmászására. Én tizenkilenc utat toppoltam, másztam meg, ezzel pedig a kategóriámban (Ifi A) aranyérmet szereztem és egyben bejutottam a hatfős nyílt férfi döntőbe – mondta el portálunknak Vályi Gergő. Az ifjú sportoló hozzátette: – A döntőben négy utat kaptunk, amelyből hármat sikeresen megmásztam. Így a nyílt férfi kategóriában bronzérmet nyertem.

Mivel ez volt az év utolsó boulder magyar kupa fordulója, éves eredményt is hirdettek. Vályi Gergő az idei évben nyújtott teljesítménye alapján megosztott első helyezést ért el edzőjével, Farkas Tamással. Ezzel pedig boulder mászásban és nyílt férfi kategóriában is magyar bajnok lett.

Vályi Gergő remekül fejezte be az ez évi versenyzést

– A 2020-as év a versenyek szempontjából nem volt termékeny, hiszen alig tartottak meg ezekből valamit. Sajnos a járvány miatt a legtöbb külföldit is lemondták, és több magyar kupa forduló is elmaradt. Azonban, annak nagyon örültem, hogy megrendezték a kedvenc hazai versenyemet, az Aggtelek-kupát. Ahol immár harmadszor sikerült győznöm, ezzel elhódítva a vándorkupát – értékelt Vályi Gergő. Hozzáfűzte, hogy mindezek ellenére nem csalódott, hiszen nem az eredményekért mászik, hanem azért, mert szereti ezt csinálni.

– Összességében nem ilyen szezonra számítottam, de alkalmazkodtam a helyzethez, kihasználtam a lehetőségeimet és folytattam az edzést. Ráadásul, most sokkal többet tudtam sziklán mászni, aminek örültem. Emellett részt vettem a válogatottal egy edzőtáborban Svájcban és Csehországban, valamint lehetőségem volt mászni az osztrák hegyekben is. Ezenkívül pedig sok időt töltöttem a Gerecse hegységben, ahol nehéz utakat is ki tudtam próbálni – mondta a szügyi fiatal.

A járványhelyzet miatt nagyon nehéz megtervezni a jövő évet, azonban az ifjú tehetség reméli, hogy lesznek versenyek és részt is tud majd rajtuk venni. Jelenleg a jól megérdemelt háromhetes pihenőjét tölti, hogy aztán újult erővel vághasson neki a felkészülési időszaknak és a következő esztendőnek.

Címkék#falmászás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában