Teke

2020.10.17. 21:13

Felnőttek között is bizonyítja tehetségét az ifjú pásztói tekejátékos

Egy pásztói tehetséges tekejátékossal beszélgettünk, aki a Bátonyterenyei Teke Klub sportolója.

L. A

Várvölgyi Milán heti három alkalommal szokott edzeni a bátonyterenyei tekepályán

Forrás: NMH

Fotó: H. M

Várvölgyi Milán a Bátonyterenyei Teke Klub tehetséges tizenhárom éves játékosa, aki sok esetben még a felnőtteknél is több pontot ér el a versenyeken. A fiatal sportolóval beszélgettünk.

– Mikor gurítottál először tekepályán?

– Kilencévesen próbáltam ki először a tekézést a Bátonyterenyei Teke Klub pályáján. Apukám egyik ismerőse is a csapat tagja, ő mondta, hogy próbáljam ki, ha van kedvem.

– Az első alkalommal megszeretted a sportágat?

– Igen, már az első gurításoknál éreztem, szeretném magam kipróbálni versenyszerűen is ebben a sportágban. Én egy picit kisebb golyóval gurítok, amellyel a mérete miatt kicsit nehezebb, de mint a rutinosabb versenyzők mondják, ha ezzel megtanulok, a nagyobbal már még inkább könnyebb dolgom lesz.

Várvölgyi Milán heti három alkalommal szokott edzeni a bátonyterenyei tekepályán
Fotó: L. B / NMH

– Milyen egyesületben versenyzel pillanatnyilag?

– A Bátonyterenyei Teke Klub NB I.-es férficsapatának az ifjúsági játékosa vagyok, így minden hétvégén van versenyem.

– Mennyit edzel hetente és ez mennyire befolyásolja például a tanulmányaidat vagy más elfoglaltságaidat?

– Heti 2–3 alkalommal, a hétfői, szerdai és pénteki napokon járok edzésre, ahová a tanítás után a nagymamám visz el Pásztóról a nagybátonyi tekepályára. A tanulást és más elfoglaltságaimat nem zavarja a sportolás, úgy osztom be a feladataimat és a szabadidőmet, hogy mindenre jusson idő. Jók a jegyeim az iskolában, és a barátaimra is mindig van időm, tudunk együtt rollerezni és bringázni.

– Melyik eddig elért eredményedre emlékszel vissza legszívesebben?

– A legszebb emlék számomra, amikor hazai pályán legyőztem az ellenfelemet és egyben egyéni csúcsot is döntöttem. Összesen 562 fát szereztem azon a mérkőzésen. Mindenki hangosan szurkolt nekem a játék közben, ez nagyon jó érzés volt, és erre mindig örömmel gondolok vissza.

– Milyen céljaid vannak a tekében, továbbá mit szeretnél elérni?

– A célom, hogy a technikámat és a teljesítményemet egyaránt fejlesszem, a meccsenként szerzett fák számát 600 fölé sikerüljön majd idővel emelnem. Egyszer szeretnék eljutni a világbajnokságra, így erre törekszem majd.

– Tíz év múlva mivel lennél elégedett az életben?

– Most még általános iskolába járok, hetedikes vagyok és a reál tantárgyak a kedvenceim, így ha nagyobb leszek, műszaki egyetemre szeretnék menni, és építészmérnöknek akarok tanulni. Ez szerintem egy érdekes foglalkozás, hiszen nagyon jó lehet épületeket tervezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában