Kajak-kenu

2020.09.24. 14:32

Érmeket lapátoltak össze a gyarmati kajakosok

A balassagyarmati Vitalitás SE kajak-kenu utánpótláscsapata a napokban Sukorón szerepelt a Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon, amely egyben Kolonics György-emlékverseny is volt. A 78 egyesületből közel kétezer versenyző indult. Csapatban a gyarmatiak az előkelő 17. helyen végeztek, két első, egy második és egy harmadik helyet elérve. Eredményeik között még sok pontszerző helyük is volt.

A 200 méteres váltó győztesei: Kovács Eszter, Kecskeméti Kamilla, Ódor Barnabás és Kruj Benedek

A legeredményesebb két sportoló Ódor Barnabás és Kruj Benedek lett, akik párosban hatalmas finissel tudták megnyerni a 2000 m-t, 200 m váltóban pedig óriási versenyzéssel, egymást motiválva, eszméletlen koncentrálással Kovács Eszterrel és Kecskeméti Kamillával győztek.

Barnabás idén 9 versenyen 11 versenyszámból mindent megnyert. Külön megtiszteltetés volt neki, hogy az egyik versenyen különdíjat is kapott hatékony és egyben szép technikai evezéséért Dónusz Éva olimpiai bajnoktól, a Magyar Kajak-kenu Szövetség utánpótlás-kapitányától.

A 200 méteres váltó győztesei: Kovács Eszter, Kecskeméti Kamilla, Ódor Barnabás és Kruj Benedek

– Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen Magyarország legrangosabb versenyén az országos bajnokságon hatalmas mezőnyszámból hozták a szebbnél szebb eredményeket – kezdte értékelését Ulveczki Edina, a Vitalitás SE edzője. – Sok esetben 20-30 feletti kajakosegységgel kellett megküzdeni a bajnoki címért, helyezésekért. Így volt ez a bajnok páros esetében is, ami azért is különleges és boldogság számomra, mert Ódor Barni a kisfiam. Összesen csapatunkból 1–6. helyezést 17-en értek el egyes váltó, páros és négyes hajókban. Mindenki egy közös célért húzott, a legjobbat akarta kihozni magából. Ezt folyamatosan segítette mindenben a szuper közösségünkben az összetartó szülői gárda is. Érdekesség, hogy egyetlen kenus lányunk, Kruj Fruzsina is kezdőként ügyesen végigversenyezte a 2000 métert, a lányoknál 2. lett, összetettben fiúknál a 16. A kölyök váltónk (Ember Lili, Szádóczki Hanna, Csábi Dorka) is meglepetésként ezüstérmet hozott.

– Az idei évre sikerült már csapathajókat is beszerezni.

– Igen, így igazi összefogással már tudtunk páros-négyes csapatokat is nevezni. Ez jó döntés volt, hiszen az eredményt gyönyörűen hozták a sportolóink. A serdülő fiúk (Münzberg Dominik–Blaskó Dominik) nyolcadikok lettek 1000 m-en, a serdülő női négyes (Csomor Anna, Jámbor Karina, Kecskeméti Gréta, Gáspár Lili) 1000 m-en ötödik, a gyermek női négyes (Kecskeméti Kamilla, Pásztor Szirka, Csomor Petra, Kovács Eszter) 2000 m-en a harmadik, míg a fiúk (Uram Kristóf, Széles Gergely, Kovács Kornél, Antalicz Botond) egy igen népes mezőnyben ötödikek lettek.

– Miként értékeli a szereplést?

– A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére is úgy gondolom, ezek fantasztikus eredmények. Nem volt egyszerű évünk. A kajak-kenu szövetség is segített, hiszen világ- és olimpiai bajnokokkal közösen, rendszeresen rendeztek online erőnléti-ügyességi versenyeket. Mindegyiken részt vettünk, különdíjat is kaptunk a munkánkért, a csapat lelkes versenyzéséért. A vízi edzések hiánya volt igazán a nehézség, de az engedélyezés után jól belehúztunk. Szinte minden hétvégén utaztunk edzeni vagy versenyezni. Így összeszámolva idén 9 versenyen indultunk, ebből bőven 100 feletti éremmel tértünk haza, még én is elcsodálkoztam, így utólag nézve. Itt szeretnék köszönetet mondani minden segítőnek, támogatónak, akik segítették a felkészülésünket. Ez az eredményes év csak közös erővel, együttműködve jöhetett létre.

– Most jön a megérdemelt pihenés.

– Még három hét múlva tervez a szövetség egy maraton magyar bajnokságot, de arra már nem készülünk külön. Ez a verseny a szokásos rendszerünkben már nyáron lezajlik, de a járványhelyzet miatt késő őszi időszakra húzódott. Így csapatunk ezen már csak edzésjelleggel fog indulni. Felkészülésünket folytatjuk, bízunk benne, hogy gördülékenyebb lesz, mint az idei tavaszi, de természetesen az egészség a legfontosabb, így alkalmazkodunk a kialakult helyzethez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában