úszás

2020.07.26. 10:52

Már el is kezdődhetett a rétsági tanuszoda felépítése

A helyszínbejárást követően megkezdődött Rétság új tanuszodájának építése, a szakemberek már az alapra szánt gödröt is kiásták a laktanya egykori sportpályája területén. Menet közben a kivitelező cég képviselői folyamatos kérésekkel fordulnak az önkormányzathoz.

H. H.

Az uszoda digitális látványterve a leendő helyszínen fotózott képre helyezve

Az egyik ilyen kérés volt, hogy oldják fel a környéken az öttonnás súlykorlátozást, ezt Jámbor Lajos jegyző saját hatáskörében megoldotta. Hasonlóképpen szerették volna a felvonulási terület kiszélesítését, mintegy kétszáz négyzetméterrel, amihez a képviselő-testület hozzájárulását adta.

Mezőfi Zoltán polgármester elmondta, felmerült, hogy ezért bérleti díjat indítványoznak, ám udvariatlanság lett volna, hiszen az állam több mint egymilliárd forintos értéket teremt Rétságon. Ugyancsak gondot okozott a szomszédos Radnóti utcában élők körében, hogy a házuk előtt elhaladó, többtonnás, megrakodott teherautók nemcsak zajt, port-piszkot okoznak, hanem az úttest felületét is megrongálják.

Az uszoda digitális látványterve a leendő helyszínen fotózott képre helyezve

– Ezt is sikerült áthidalni – folytatta a polgármester –, úgy, hogy a járművek kerülőúton, a laktanyán keresztül, a járóbeteg szakellátó központ mellett elhaladva, a traktortárolónál jobbra fordulva, hátulról közelítik meg az építkezést, nem zavarva a lakosság nyugalmát. Minden érintett sofőr térképet is kapott, hogy merre kell mennie. További türelmet kérünk mindenkitől, hiszen régen vágyott álom teljesül a tanuszodával, így viseljük el azokat a kellemetlenségeket, amivel a kivitelezés jár. Az építtetők egyébként ígérték, hogy havonta tájékoztatják az önkormányzatot a munkák haladásáról, amit mi természetesen továbbítunk a rétságiaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában