asztalitenisz

2020.07.15. 10:01

Egy héten keresztül pattogott a labda Szécsényben

Egy héten át pattogott a pingponglabda a napokban a szécsényi katolikus általános iskola és gimnázium tornatermében.

Szenográdi Ferenc

A Szerva Asztalitenisz Egyesület és a Nógrád Megyei Asztalitenisz Szövetség által rendezett asztalitenisz táborában.

Hagyomány az egyesület életében, hogy a nyár folyamán megrendezzük az edzőtábort, amelynek mindig a katolikus iskola ad otthont. A sorban ez már a hetedik. Szerencsére egyre több fiatal érdeklődik a sportág iránt – mondta dr. Harik Ferenc a Nógrád Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke, a Szerva Asztaltenisz Egyesület megalakítója, játékosa, jelenlegi elnökhelyettese, a tábor vezetője.

A táborban nagyrészt a szécsényi egyesület fiatal játékosai vettek részt, de csatlakoztak hozzájuk Szurdokpüspökiből, Pásztóról és Borsod megyéből is. Naponta két alkalommal volt edzés, délelőtt és délután. A bemelegítést követően kezdődött a játék. A kezdők az adogatógéppel játszottak, amelyet be lehet állítani megfelelő sebességre, s azt, hogy hová adja a labdát az asztalra. Az edzők javították, korrigálták a fiatalok labdakezelését. Aztán később ők is bekapcsolódtak a játékba. A haladók egymással vagy az edzőkkel gyarapították tudásukat, csiszolták játékukat, fejlesztették labdakezelésüket. Az edzések befejezésével 16 óra után csapatépítő jelleggel kirándulást is beütemeztek. Dr. Harik Ferenc meghívta a tábor 18 tagját és az edzőjüket a lakására kerti partira, nyársalásra, ahol vendégül látta őket.

A tábor során dr. Harik Ferenc munkáját Bednár József, a Borsod Megyei jelenleg NB. II-es játékosa Kurinka László, a Szerva Asztalitenisz Egyesület játékosa, a bátonyterenyei Veres Szabolcs, Salamon István az egyesület edzője, játékosa segítették.

A táborban való részvétel térítésmentes volt, annak kiadásait a megyei szövetség finanszírozta. Stoff Henrik, Lászlók Milán, Oravecz Tamara, Harik Ferenc, Kuris Kitti és a többiek jól érezték magukat a táborban, ahol tovább gyarapították asztalitenisz-tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában