falmászás

2020.06.23. 09:13

Két kategóriában is első lett a szügyi fiatal

Nemrégiben rendezték meg az első boulder – alacsony falon történő mászás – Magyar Kupa-fordulót Pécsen.

Lászlók Judit

Vályi Gergő

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

A verseny szigorú biztonsági szabályok betartása mellett zajlott, így a nézők csak kivetítőn keresztül követhették a küzdelmet. A nyílt férfi kategóriában hatvanan indultak. A selejtező utak teljesítése után hatan jutottak a fináléba, akiknek négy döntő utat kellett megmászniuk.

A versenyen Vályi Gergő is részt vett, aki nemcsak a kategóriájában – Ifi A – léphetett a dobogó legfelső fokára, hanem nyílt férfi kategóriában is első helyezést ért el.

– A megmérettetés nagyon jó hangulatú volt, sok jó baráttal találkozhattam idén először, végre versenyszituációban, amit már nagyon vártam – mondta a fiatal sportoló.

A mostani versenynaptárban nyáron nem lesz több Magyar Kupa-forduló, továbbá boulder megmérettetés sem. A szezon majd ősszel folytatódik.

A szügyi tehetség úgy véli, hogy ez az évszak amúgy sem kedvez a teremben történő mászásnak, így szeretné kihasználni a jó időt, és minél többet próbál majd sziklán mászni. Ez persze érthető is, hiszen utóbbit a sportoló jobban kedveli, mint a műfalat. Mindemellett a nyáron a magyar mászóválogatott tagjaként három külföldi edzőtáborban is részt vehet majd.

– Természetesen az edzések sziklán fognak történni. A pontos helyszíneket még nem ismerem, de az első helyszín talán Svájc lesz – mondta a Nógrád megyei reménység, aki továbbra is gőzerővel alapozik a külföldi megmérettetésekre, amelyeknek időpontja egyelőre még nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában