Labdarúgás

2020.04.15. 08:50

A Berkenye négy sikerrel kezdte a tavaszi évadot

Ezekben a hetekben az egész világ küzd a koronavírus-járvány ellen. A labdarúgó megyei I. osztályban eddig négy fordulót tudtak lejátszani tavasszal a csapatok. A szereplésről, jelenlegi helyzetről és a jövőről Mohácsi Lászlót, a Berkenye edzőjét kérdeztük.

Balogh Tibor

A Berkenye (kékben) csapata az ötödik helyen áll a tabellán Fotó: NMH

Fotó: Illes_Gy.

– Remekül kezdtétek a tavaszi szezont, hiszen mind a négy mérkőzést megnyertétek, és a tabellán a megszerzett 38 ponttal ötödik helyen álltok. Mi történt az őszhöz képest?

– Az ősz utolsó két bajnokiján mutatott játékunk már arra engedett következtetni, hogy túl van a csapat a krízisen. Aztán a téli felkészülésünk is jónak tűnt, hiszen a srácok beleálltak a munkába és újra csapattá váltunk, valamint a védekezésünket is sikerült helyrerakni. Mindennek köszönhetően a lejátszott négy tavaszi mérkőzésen meggyőzően teljesítettünk, ami bizakodásra adott okot, hogy elérjük a céljainkat.

– A koronavírus-járvány miatt szünetelnek a bajnokságok. Mi a helyzet a csapat körül?

– Az egyesületünk követte az MLSZ és a Nógrád megyei igazgatóság javaslatát, felfüggesztette határozatlan ideig a közös edzések látogatását. Megtettem a játékosok felé a minimális heti edzésjavaslatomat, és kértem őket, hogy amennyire az idejük engedi, az otthoni egyéni edzéseket végezzék el. A visszajelzések alapján a csapat túlnyomó része mozog egyénileg is, és amennyire csak lehet, ebben a helyzetben próbálja fitten tartani magát.

A Berkenye (kékben) csapata az ötödik helyen áll a tabellán Fotó: NMH

– Mi a véleményed a lehetséges folytatásról?

– Elkötelezettek vagyunk, hogy befejezzük az idényt, mivel véleményem szerint jelen állás szerint igazságtalan lenne végeredményt hirdetni, még ha ez egy-két egyesületnek érthetően nagyon fájó is lenne, de egyre kisebb a valószínűsége, hogy a pályán fejeződik be a bajnokság. Véleményem szerint, ha május elején folytatódna a szezon, akkor július elejére be lehetne fejezni, ha bevállalható lenne mindenki számára egy-két hétközi forduló lejátszása.

Természetesen mindez csak feltételezés a részemről, mert ha így is lenne, ahhoz már április közepétől legalább minimum kéthetes közös edzésnek és egy-két gyakorló mérkőzésnek is meg kellene előznie a rajtot a sérülések elkerülése érdekében, a formába hozásról itt nem is beszélek. Továbbá nem tudom, hogy így a bajnokoknak jutna-e idő a rájátszásra, valamint biztonságosan el lehet-e kezdeni majd a következő szezont. A válsághelyzet alakulásáról még szót sem ejtettem, tehát sok a bizonytalanság a folytatás tekintetében.

– Mit vársz az elkövetkező időben?

– Természetesen azt várom, hogy megnyugtatóan túl leszünk ezen a járványhelyzeten. Azt, hogy a futballközösségünk most nem a pályán, hanem saját családjában és a környezetében áll helyt, és mindenki győztesen a lehető legkisebb veszteséggel zárja le ezt az embert próbáló időszakot. Mindenkinek kitartást és jó egészséget kívánok!

Emlékeztető

16. forduló: Berkenye SE–Unicum FC Mohora 4–0 (0–0). Gl.: Fábri (2), Mátyás P., Földvári.

17. forduló: Bátonyterenyei TC–Berkenye SE 0–3 (0–2). Gl.: Fábri, Greff, Rafael.

18. forduló: Berkenye SE–Cered VSE 3–2 (2–1).

Gl.: Greff (2), Keresztes, ill. Znamecz, Kovács E.

19. forduló: Berkenye SE–Karancslapujtő KSE 2–0 (1–0). Gl.: Illés, Fábri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában