otthon maradtak

2020.03.25. 11:15

A szécsényi labdarúgók rendhagyó videót készítettek a hét végén

Életünk egy igen fontos mérföldköve lehet a koronavírus-járvány. Sokan nem veszik eléggé ezt komolyan, és a megelőzés érdekében kért „Maradj otthon!”, több esetben üres fülekre talál.

Langa Attila

Világszerte hódít az interneten a WC-papír-gurigával dekázásnak a kihívása, és nemcsak híres labdarúgók, hanem más sportágak legjobbjai, továbbá celebek is megmérették már magukat. Próbálják ezzel is támogatni azt a kezdeményezést, hogy felnyissák azok szemét, akik nem tartották eddig fontosnak, hogy tényleg otthon maradjanak a veszélyt megállítva.

A megyei I. osztályban szereplő Szécsény VSE csapatának tagjai egy mások által is megvalósított, közös videóval próbálják figyelmeztetni az embereket. A filmkockákon ők is WC-papír-gurigákkal dekáznak, mintha egymásnak passzolnák a toalettpapírt, bizonyítva ezzel, habár mindenki otthon van, ők ilyenkor is egy csapat. Külön edzenek egyénileg, de az internetes csoportjukban mindennap kommunikálnak, míg az elkészített videó egy online csapatépítőként hatott rájuk ebben a nehéz időszakban, mikor fel lett függesztve minden bajnokság.

A Szécsény VSE játékos-edzőjét, Kelecsényi Gábort kérdeztük a csapat helyzetéről.

– A fiatal felnőttcsapatunk becsületesen megcsinálta a felkészülést, amelyet követően a lejátszott négy bajnoki mérkőzés eredménye a vártnál gyengébbre sikerült. Hozzáteszem, ez is bravúrszámba megy, ha azt nézzük, hogy egy év alatt körülbelül 15 játékos távozott a csapattól. Nagyszerű közösséget alkotnak a fiúk, és sikerült megértetni velük, hogy a fiatalok, továbbá az összetartás nélkül nincs jövő. Az egyesületünk helyzete rendeződött, élére új elnök került Stayer László polgármester személyében, továbbá a vezetőségben is változás történt. Ezúton szeretném megköszönni a leköszönő elnök, Kiss Attila eddig végzett munkáját. Az egyesületünk tervei között szerepel a jövőben, hogy további szakosztályokkal bővítenénk és ezáltal próbálnánk átszervezni az utánpótlásunkat, közösen a helyi intézményekkel megállapodva. Lehetőségeinkhez mérten szeretnénk sportlétesítményeinket fejleszteni, korszerűsíteni, továbbá új pályát építeni. – mondta az edző.

– Nagyon sajnálom, hogy kényszerpihenőt kell tartani, főleg ilyen súlyos probléma miatt, de ezt komolyan kell venni és betartani az utasításokat. A közös edzéseket is szüneteltetjük minden korosztályban, de otthoni feladatok vannak kiadva a játékosoknak. A kisebbeknek videós bemutató formájában is igazolni kell az elvégzett munkát, amiket mindenkinek önállóan kell megoldani. Mivel személy szerint a foci szerelmese vagyok, én bármikor folytatnám a bajnokságot, de véleményem szerint, ha egy hónapnál hosszabb ideig tart a pihenő, akkor egy közös megbeszélésen, a csapatok vezetőivel átbeszélve kell dönteni a folytatásról. Mindenkinek jó egészséget, és kitartást kívánok! – zárta szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában