alapkő

2020.02.29. 06:50

Célra tartanak: sportlőtér épül Balassagyarmaton

Tíz lőállásos, ötvenméteres sportlőtér építését kezdik meg hamarosan a balassagyarmati központi autóbusz-pályaudvar melletti területen.

Sz. K.

Balassagyarmat honvédelmi sportközpont alapkőletétel, Csach Gábor polgármester, dr. Simicskó István kormánymegbízott, Balla Mihály országyűlési képviselő.

Forrás: NMH

Fotó: T.A.

Pénteken megtörtént az időkapszula elhelyezése és az alapkő letétele. Az eseményen jelen voltak dr. Simicskó István kormánybiztos, Balla Mihály országgyűlési képviselő, dr. Nébald György, a Honvédelmi Sportszövetség általános alelnöke és Csach Gábor polgármester. A 4370 négyzetméteres telken álló, kiszolgáló helységekkel, közösségi klubbal és oktató termekkel is ellátott létesítmény 1580 négyzetméteres lesz. Az épület előtt tíz parkolóhelyet és ugyanennyi kerékpártárolót is kialakítanak. A kivitelezés 2021. júliusára fejeződhet be, költsége 874 millió forint, finanszírozója a Magyar Honvédelmi Szövetség és a Honvédelmi Minisztérium.

Csach Gábor, Balla Mihály és dr. Simicskó István az alapkőletételen
Fotó: Torjay Attila / NMH

– Balassagyarmat az egyike annak az öt városnak, ahol honvédelmi sportközpont épül – mondta dr. Simicskó István. – Az alapkő letételével mérföldkőhöz érkezett a honvédelmi sportközpontok építése, mert a valóságban is elindul egy olyan beruházássorozat, amelynek eredményeképpen Magyarország valamennyi járásában felépülnek a lőterekkel is rendelkező szabadidős sportlétesítmények. Ezek közösségi programok, sportlövész-, küzdősport-, általános képességfejlesztő foglalkozások, elméleti képzések megtartására is alkalmasak lesznek.

Balla Mihály hozzátette: az épülő honvédelmi sportközpont létrehozásának a célja, hogy a sporttevékenységekbe a társadalom minél szélesebb rétegét vonják be. A honvédelmi nevelés programja alkalmas a szabadidős tevékenységként űzött sportlövészet gyakorlására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában