labdarúgás

2020.01.21. 14:18

Közepes teljesítményt nyújtott a Berkenye SE csapata

A megyei I. osztályban a Berkenye SE csapata a hatodik helyen fejezte be a 2019–2020-as bajnokság őszi szezonját. A szereplésről Mohácsi Lászlót kérdeztük, aki 2017 júliusától irányítja a csapatot.

Balogh Tibor

A Berkenye (kékben) csapata a hatodik helyről folytatja tavasszal Archív fotó: NMH

Fotó: Illes_Gy.

– Milyen célokat jelöltetek meg a csapat számára a szezon elején?

– Az egyesület számára továbbra is fontos kritérium, hogy bárhogyan is formálódik a keret, mindig egy jó közösséget sikerüljön kialakítani belőle, akik megfelelő erkölcsi normák mentén képviselik a klubot és a települést. A szakmai célok tekintetében ebben az évadban már bonyolultabb volt a célmeghatározás, hiszen tudtuk, hogy a tavalyi évad 2. helyezését lehetetlen túlszárnyalni. Ismét elérni pedig pokolian nehéz feladat, hiszen gondoltuk, hogy az újból tizenhat csapatos megyei bajnokságra majd újra igazi kihívásként kell tekintenünk. Mindezek után sikerült a keretet létszámban és minőségben is egyaránt megerősíteni, úgy, hogy reális célként tekinthessünk ebben az évadban is a dobogó elérésére, illetve a Magyar Kupa országos főtáblájára való kijutásra.

– Miként értékeled az együttes szereplését?

– A keret erősségéhez viszonyítva közepes őszt tudhatunk maguk mögött!

A Berkenye (kékben) csapata a hatodik helyről folytatja tavasszal Archív fotó: NMH

– Voltak-e problémák a bajnokság folyamán?

– Mindenki előtt ismert, hogy sok jó játékosból nem biztos, hogy jó csapat is lesz. Na, mi ezt ősszel bebizonyítottuk. Több új, meghatározó labdarúgó érkezett, így mondhatjuk, hogy jó keret alakult ki. Viszont a sok jó játékos nagyon nehezen akart, vagy tudott eddig megfelelően együttműködni. Sokan kevés áldozatot mutattak a tehetségükből a csapat érdekében. Aztán bekövetkezett, ami ilyenkor lenni szokott, a szerencse is elpártolt mellőlünk, aztán elbizonytalanodtunk. Mindent összefoglalva megállapíthatjuk, hogy sok problémánk volt, de el kell fogadnunk – főleg azokat, amiket saját magunknak generáltunk –, fel kell állnunk, előre kell tekintenünk és bele kell állnunk a munkába, hogy mindez tavaszra megváltozzon.

– Kikkel voltál elégedett, illetve mely játékostól vártál többet?

– Elégedett senkivel sem vagyok, mindenkitől többet vártam! Magamtól is…

– Melyik csapatrész nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt?

– A kiegyensúlyozottsággal is nagy problémáink voltak, amihez nagyban közrejátszott az is, hogy nem sikerült állandóságot – sérülések, munkahelyi elfoglaltságok, utazások, formahanyatlás és egyéb elfoglaltságok miatt – kialakítani a csapatban. Ez legjobban a védekezésünkön volt fellelhető, hiszen szinte egymás után kétszer nem tudtunk felállni ugyanazzal a védelemmel, így ennek köszönhetően is elkeserítően sok gólt kaptunk. Ezen javítanunk kell. Azért a támadóinkat sem szeretném felmenteni, bár sok gólt lőttünk. Azonban volt négy rangadónk is, amit akár meg is nyerhettünk volna – hiszen megvoltak a helyzeteink, de sokszor a kapufa, rengetegszer csak a kapus állta utunkat, és volt, hogy már senki sem és mégsem sikerült gólt lőnünk –, akkor most teljesen másról nyilatkozhatnék.

– Kik segítették a csapat munkáját?

– German József klubigazgatónk segített mindannyiunknak túllépni a nehézségeken, Debre Erzsi néni elnökünk, Hörnyék Karcsi technikai vezetőnk könnyítik és segítik a csapat mindennapjait. Pantyó Gyuri masszőr barátunk munkájára nagy szükségünk van a sérülések elkerüléséhez. Köszönet a munkájukért!

– Mikor kezditek a felkészülést, mik lesznek a fő feladatok?

– A felkészülést január 14-én kezdtük. A legfontosabb feladatunk az lesz az első három hétben, hogy megfelelő fizikai állapotba kerüljön mindenki. Mindezek után a hagyományossá vált edzőtáborunkban egységgé kovácsoljuk az erőnket, és újraépítjük a csapatvédekezésünket. Majd a hátralévő időben remélhetőleg formába tudunk lendülni a korai idénykezdésre.

A számok tükrében

Őszi végeredmény

6. Berkenye 15 8 2 5 47–27 26

Mérkőzésről mérkőzésre

1. forduló: Unicum FC Mohora–Berkenye 2–1. 2.: Berkenye–Bátonyterenyei TC 7–1. 3.: Cered–Berkenye 2–4. 4.: Karancslapujtő–Berkenye 1–5. 5.: Berkenye–Szendehely 3–0. 6.: Héhalom–Berkenye 1–1. 7.: Berkenye–Rimóc 6–1. 8: Érsekvadkert–Berkenye 2–3. 9.: Berkenye–SBTC 2–4. 10.: Pásztó–Berkenye 6–2. 11.: Berkenye–Diósjenő 0–1. 12.: Karancsberény– Berkenye 0–1. 13.: Berkenye–Mátraterenye 3–3. 14.: Palotás–Berkenye 2–1. 15.: Berkenye– Szécsény 8–1.

Gólszerzők

9 gólos: Greff Ádám. 7: Fábri Tamás, Mátyás Péter. 6: Rusvay Gergely. 5: Bódis Martin. 3: Less Krisztián, Rottek Péter. 2: Bábik Krisztián. 1: Kántor Barnabás, Lami István, Mohácsi Levente László, Rácz Levente. 1 öngól: Mácza András (5. forduló, Szendehely).

Magyar Kupa

Megyei selejtező, 1. forduló: Berkenye SE–Cered VSE 3–2. 2.: Karancslapujtő KSE–Berkenye SE 0–5. 3.: Diósjenő SE–Berkenye SE 2–2 – 11-esekkel: 4–5. Országos főtábla, 1. forduló: Berkenye SE–Ózdi Kohász SC 2–4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában