emlékfutás

2020.01.22. 14:50

Kocogással tisztelegtek Rákóczi előtt Romhányban

A szabadságharc utolsó csatájához kapcsolódó Rákóczi-ünnepségsorozat immár hetedik esztendeje hagyományos kísérőeseménye a vezérlő fejedelem tiszteletére tartandó téli emlékfutás.

H. H.

Mintegy harmincan vállalkoztak a futásra a hidegben

Forrás: NMH

Fotó: T. D.

Ebben az évben az időjárás is kegyeibe fogadta a résztvevőket, hiszen bár cudar módon „pattogtak” a mínuszok, sem eső, sem sár, se hó, se jég nem zavarta a kedélyes kocogást. Talán ennek is köszönhető, hogy szombat délután a Tegyünk Együtt Romhány Ifjúságáért Kulturális Egyesület szervezésében lebonyolított futás rajtjánál, a szátoki faluvégen lévő, turulos emlékoszlopnál mintegy harmincan várakoztak indulásra. Természetesen a nagy hideg miatt nem ártott az alapos bemelegítés, minden tagjukat megmozgatták a jelentkezők.

Mintegy harmincan vállalkoztak a futásra a hidegben
Fotó: T. D. / NMH

Aztán elindult a loholás a község másik pontja, a Bereczki Máté Művelődési Ház irányába, végig a főutcán, elhaladva a polgármesteri hivatal előtt, átmenve a „Jánoska-hídon”. Ki-ki a maga választott tempójában tette meg a távot, miközben a járókelők tapssal és buzdító szavakkal üdvözölték a kocogókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában