küzdősport

2019.12.12. 10:30

Ismét a gála legjobbja lett a Salgó Fight SE harcosa

Ismét a TEK Budo- és Küzdősport Gála legjobbjának bizonyult Kövesi Tibor, az idén tízéves Salgó Fight SE (SFSE) harcosa, egyben vezetője.

Bakos László

Idén már tízéves lett a rengeteg amatőr sportolót is megmozgató Salgó Fight SE Beküldött fotó

A 80 kilogrammban érdekelt gödöllői tűzoltó, Kövesi Tibor az elődöntőben a somogyi különleges rendőri egység vezetőjével találta magát szemben a hetedik gálán. Mivel a melegítésre jutó idő nem volt a legideálisabb, a nógrádi az első menetben nem is tudta hozni azt, amire képes. A szünetben edzője, a fővárosi Re-Gym első embere, Rehák György fel tudta rázni tanítványát, aki a második menet elején egy nyerő kombinációval el is döntötte az összecsapást.

A döntőben egy rutinos bokszoló, az előző meccseit kiütéssel abszolváló szigetszentmiklósi rendőr nézett vele farkasszemet. Kövesi a mestere tanácsát megfogadva, főleg testre, csak lábbal célzott, és bár ellenfele jól állta a sarat, a taktika végül bevált, és a második menetben egy testütés után győztesként hirdették ki a nógrádit, aki ezzel már háromszoros K1-es TEK-bajnoknak mondhatja magát.

Kövesi két tanítványával együtt készült a gálára. Békési Alex (85 kg) megnyerte első meccsét, ám a másodikra egy sérülés miatt nem tudott kiállni, de így is a harmadik helyet szerezte meg. Anda Richárd (75 kg) is megnyerte első összecsapását, és bár súlyos sérülést szenvedett, később is kötelek közé állt, de nem jutott neki érem.

Kövesi Tibor százados egyébként 2003-ban szerelt fel tűzoltónak, és már 11 esztendeje dolgozik Gödöllőn. A küzdősporttal gyermekkora óta foglalkozik, pályafutását a Balassagyarmati Thai Boksz Klub színeiben kezdte, majd 2009-ben 12 taggal megalapították a Salgó Fight SE-t. Az új egyesület rögtön nagy népszerűségnek örvendett, sokan találták meg a hozzájuk illő testmozgást. Idővel egyre több edzést írtak ki, így Bátonyterenyén is alakult egy csoport, de a rendőrségen és a Salgglass dolgozói is megismerkedhettek a küzdősport ezen ágával.

Valamennyi korcsoport megfordult már a klub edzésein, legyen szó akár hobbistákról, vagy éppen versenyzőkről.

A klub évről évre nagy sikerrel rendezi meg a Salgó Fight Night elnevezésű gálát, ahol a hazai legjobbak mellett az egész országból érkeznek harcosok, és szép számú nézősereg előtt adnak számot tudásukról.

Jelenleg a kereskedelmi szakközépiskolában tartanak edzéseket heti három alkalommal, délelőttönként pedig sportcsarnokban, ahol összesen félszázan készülnek. Vannak, akik csak hobbiszinten foglalkoznak a mozgással, de jó páran rangos viadalokra készülnek. Kövesi Tibor bízik abban, hogy még hosszú évekig folytatni tudja a munkát, de legnagyobb álma egy saját edzőterem kiépítése, ami akár a küzdősportok salgótarjáni központja is lehetne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában