labdarúgás

2019.12.09. 13:45

Évzárót tartottak az SKSE öregfiúk

Az SKSE öregfiúk labdarúgócsapata a napokban sokéves hagyományoknak megfelelően a salgótarjáni Pintér-telepi Beatrix sörözőben tartotta évzáró bankettjét.

Balogh Tibor

2019. március 30. Szojka Ferenc Stadion. SKSE öregfiúk – Rimóc 8–4. Álló sor, balról: Babják Csaba, Gaál Zoltán, Kiss Péter, Bozó Sándor, Egeresi László, Fodor Zsolt, Pintér Zsolt, Nagy Roland, Chován Péter, Ludányi József, Pünkösdi József, Kleiban Rezső, id. Papanitz József. Első sor: Tábori Péter, Kiska János, Jambrik Géza, Szabó István, Rigó Csaba, ifj. Papanitz József, Fekete László

Fotó: Beküldött

Az eseményen elsőként Szikora György egyesületi elnök köszöntötte a meghívottakat, majd visszatekintett a 2019-es szezonra. Kiemelte, hogy az SKSE név még mindig jól cseng a város sportszerető közönségénél. Nagy figyelemmel kísérik az egyesület körüli eseményeket, nyomon követik a csapat eredményeit, és újra nagy kedvet kapnak, hogy a mérkőzéseken személyesen is megjelenjenek. Ezért is fontos, hogy az egyesület tagjai mindent megtegyenek a siker, az elismerés és a jó hírnév megtartása érdekében. A mérkőzéseken és a pályán kívül is egymást segítve, sportszerűen és az ellenfél játékosainak megbecsülésével kell a továbbiakban is hódolni ennek a csodaszép sportágnak. 2020-ban is hasonló feladatokat kell megoldani a csapatnak, mint ebben az évben történt.

Ezután Németh Csaba, az egyesület csapatvezetője beszélt az elmúlt évad emlékezetes eseményeiről. Az eredményeket tekintve elmondta, hogy a 2019-es év az elvárt sikereket hozta. A tavaszi hullámvölgyet sikeresen átvészelte a csapat, a négy vereség után újra a régi csapatszellem uralta a mérkőzéseket, és ennek meg is lett az eredménye. Megfelelő hozzáállással és alázattal tették a dolgukat a mérkőzéseken pályára lépő játékosok. Ezt a harcos szellemiséget várja a vezetés a jövőben is az egyre bővülő keretű, új játékosokat is igazoló csapattól.

2019. március 30. Szojka Ferenc Stadion. SKSE öregfiúk – Rimóc 8–4. Álló sor, balról: Babják Csaba, Gaál Zoltán, Kiss Péter, Bozó Sándor, Egeresi László, Fodor Zsolt, Pintér Zsolt, Nagy Roland, Chován Péter, Ludányi József, Pünkösdi József, Kleiban Rezső, id. Papanitz József. Első sor: Tábori Péter, Kiska János, Jambrik Géza, Szabó István, Rigó Csaba, ifj. Papanitz József, Fekete László
Fotó: Beküldött

Fekete László, az egyesület titkára nagy sikert aratva, részletesen ismertette az elmúlt éves statisztikát. A fejtörőkkel tarkított előadásában felidézte a szezon mérkőzéseit, külön kiemelve az első gólját szerző játékost és a minden mérkőzésen szereplő játékosokat. Ezt követően átadták az évad legjobbjának választott Fodor Zsoltnak és a tizenhét gólt elérő gólkirály Kiska Jánosnak a megérdemelt díjakat. Külön szeretettel és ajándékkal köszöntötték a hetvenen túliak társaságának tagjait: Antal Lajost, Lengyel Zoltánt, Papanitz Józsefet, Pünkösdi Józsefet és Sebők Jánost. Fehér asztal melletti hangulatos beszélgetéssel, múltidézéssel és harsány nótaszóval ért véget a kohász öregfiúk évzárója.

Az ez évi visszatekintésről Fekete Lászlót kérdeztük. A 67 éves sportember tizennégy éves korában lett igazolt labdarúgó. Családi vonás náluk a sport, testvére is ennek a szép hagyománynak volt művelője. Sportolni a salgótarjáni sportiskolában kezdett, az egykori SBTC és a DVTK kitűnő szakvezetője, Szabó Géza irányításával. Pályafutása során számos egyesületnél megfordult, mindenhol emléket hagyva a széles körű labdarúgótudásából.

A Salgótarjáni Kohász SE, a Balassagyarmati HSE és a Nógrád Volán játékosaként sok-sok mérkőzésen keserítette meg a védők és a kapusok életét. Csatárként és középpályásként számolatlanul szerezte a gólokat akcióból, pontrúgásból és fejesből. 2000-től kapcsolódott be az öregfiúk csapatába, ahol az évek során az együttes meghatározó alakja lett. Mai napig aktív játékosa a pályára lépő csapatnak, az idei szezon sem múlt el gólja nélkül.

– Ebben az évben 46 fő volt az egyesület hivatalos taglétszáma. Játékosállományunk az idén öt fővel frissült, meg kellett oldanunk a fiatalítást, mert az ellenfeleink ebben előttünk jártak. Aktív, állandó tagjainkkal, valamint a meghívott vendégjátékosokkal együtt az idén harmincegy fő szerepelt a mérkőzéseinken – kezdte Fekete László.

– A mérkőzéseket a Szojka Ferenc Stadionban, valamint a Tóstrandi füves és műfüves pályáján játszottuk, melyért köszönetünket fejezzük ki az SBTC egyesület vezetőségének. Idén is sok sérültünk volt, meghatározó játékosaink estek ki a játékból, így Nagy Szilárd, Pintér Zsolt és Tábori Péter is hosszabb-rövidebb ideig a maródiak listáját bővítették. A fiatalítással olyan játékosokat sikerült a csapatba csábítani, akik beillenek az egyesület szellemiségébe, és tudásukkal hozzák a csapat színvonalát is. Állandó segítőink a játékvezetők, köszönjük Ludányi Józsefnek, Vámos Zoltánnak és Varga Gábornak, hogy a hívó szóra, a szabadidőt félretéve rendelkezésünkre állnak. Mérkőzéseink elmaradhatatlan része a harmadik félidő. Ennek kivitelezésében nagy segítséget nyújt az idősebb korosztály néhány képviselője, Kadlót Zoltán főszakáccsal az élen. Idén bánatunkra két alapító tagunkat veszítettük el, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Kleiban Rezső és Vári István. Emléküket megőrizzük – mondta Fekete László, majd hozzátette: ez évben tizenhárom nagypályás mérkőzést játszottak, hét győzelem, két döntetlen és négy vereség a mérlegük. Voltak megérdemelt, nagyszerű sikereik, de tavaszi álmot is aludtak, amelynek négy vereség lett az eredménye.

– Összességében pozitív évet zártunk, idén méltán lehetünk büszkék a teljesítményünkre. A jövőben ezen a szinten tovább szeretnénk öregbíteni az SKSE nevet. Már 2000-től vezetünk nyilvántartást a nagypályás mérkőzéseinkről, mely alapján a 20 év alatt 208 mérkőzést játszottunk. A 116 győzelem és 36 döntetlen mellett 56 vereséget tartunk nyilván. Összesen 776 gólt szereztünk, és 472 alkalommal rezdült meg a hálónk. 2019-ben öt csapat részvételével, hatodik alkalommal rendeztük meg alapító tagunk emlékére a Pálmai József teremlabdarúgó emléktornát, amelyen második helyen végeztünk. Részt vettünk a Bátonyterenye város önkormányzata által kiírt szenior teremlabdarúgó tornán, nagyszerű és változatos mérkőzéseken, jó képességű csapatokat legyőzve a második helyet szereztük meg, a döntőben győztes Nagybátony öregfiúk csapata mögött. Ugyancsak másodikak lettünk a Füleken, teremben megrendezett Szabó Tibor-emléktornán. A második helyet szereztük meg a Vincze Barna tiszteletére rendezett rimóci nagypályás emléktornán is. Az idén második alkalommal rendezett szenior nagypályás tornát az Ajnácskő öregfiúk csapata, melyen negyedik helyen végeztünk. Egyesületünk szervezi a már évek óta hagyománnyá vált Kaposvári Márton nemzetközi kupasorozatot, melyben az idén ismét megnyertük a vándorserleget. A kupasorozat lebonyolításában segítséget kaptunk Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatától, melyet ezúton is tisztelettel köszönünk. Nagylelkű támogatóinknak köszönhetően az egyesület új öltözetben léphet pályára, mely kék-fehér szín tovább öregbíti az SKSE nevet. Egyesületünk bevételi forrása a rendszeresen fizetett tagdíjunk mellett a törvény által adható személyi jövedelemadó 1%-a. Kérjük támogatóinkat, hogy 2020-ban is gondoljanak ránk, ha az adóbevallásukat készítik. Adószámunk: 18633791-1-12. Az egyesület honlapja megtekinthető az új internetes webhelyen – zárta szavait Fekete László.

2019. évi statisztika

SKSE öregfiúk 13 7 2 4 47-36 23

Nagypályás mérkőzések

Rimóc (o) 8–4, PITE-Fülekpüspöki (i) 2–1, Rimóc (i) 1–1, Old Boys Pelikan Losonc (o) 5–3, FTC Fülek (o) 1–4, PITE-Fülekpüspöki (i) 4–5, FTC Fülek (i) 2–4, Old Boys Pelikan Losonc (i) 6–7, Rimóc (i) 2–0, FTC Fülek (i) 4–1, Old Boys Pelikan Losonc (i) 3–3, PITE-Fülekpüspöki (o) 5–0, Ajnácskő (o) 4–3.

Ki hány mérkőzésen szerepelt?

13: Egeresi László, Kiska János. 12: Bozó Sándor, Fejes László, Jambrik Géza. 11: Fekete László, Kiss Péter, Nagy Roland, Szabó István. 10: Fodor Zsolt. 9: Babják Csaba, Chován Péter, Gaál Zoltán, Juhász Attila. 8: Tábori Péter. 7: Papanitz József. 6: Ács István, Rigó Csaba, Tóth Szilárd. 5: Bencsok Vilmos, Szabó Kálmán. 4: Nagy Szilárd. 3: Rigó László, Szabó Szabolcs. 2: Balázs Attila, Gabora István, Panyi Attila, Varga Gábor. 1: Horváth Szabolcs, Peleskei Tamás, Pintér Zsolt, Polaneczky Péter.

Gólszerzők

17: Kiska János. 8: Tábori Péter. 6: Nagy Roland. 2: Bozó Sándor, Chován Péter, Fodor Zsolt, Gaál Zoltán, Kiss Péter. 1: Fekete László, Jambrik Géza, Juhász Attila, Nagy Szilárd, Szabó István, Szabó Szabolcs.

Egyesület tagjai az említetteken kívül

Antal Lajos, Bódi Károly, Czékmán József, Hajdara Ferdinánd, Huszár Péter, Kadlót Zoltán, Kerényi József, Kiss Gyula, Kleibán Rezső, Lengyel Zoltán, Németh Csaba, id. Papanitz József, Pünkösdi József, Sebők János, Szikora György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában