Az Igazság órája

2024.05.19. 10:05

A baloldali progresszív média szándékosan uszít és hergel (videó)

Vizsgálni kell, irányították-e Fico merénylőjét!

MW

Robert Fico szlovák miniszterelnök feltételezett merénylőjét veszik őrizetbe a lőfegyveres támadás helyszínén, a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre, északkeletre fekvő Nyitrabányán (Handlová) 2024. május 15-én

Forrás: MTI/TASR

Fotó: Radovan Stoklasa

Nem szabad elfogadni azt az egyszerű megoldást, hogy magányos merénylőről van szó – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Horváth József, az AK biztonságpolitikai tanácsadója a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet kapcsán. A polgári elhárítás és a katonai titkosszolgálat volt műveleti főigazgató helyettese kifejtette: a szakmának ilyenkor minél mélyebbre kell ásnia az elkövető előéletében. Megvizsgálni azt, hogy milyen ráhatások érték, befolyásolták-e, irányították-e, akár úgy is, hogy ennek ő nem is volt tudatában.

Robert Ficót a szlovák nép jelentős többségének a támogatásával választottak meg, akinek az elsődleges politikai célja az, hogy az országát elkormányozza a háború szakadékának a széléről, és azonnal megpróbálják meggyilkolni – mondta a műsorban Koskovics Zoltán, a központ geopolitikai elemzője. Szerinte nem véletlen, hogy a baloldali magyarországi és szlovákiai portálok órákig nem zárták le kommentelés lehetőségét a merényletről szóló cikkeik alatt. Úgy vélte: szándékosan adtak teret a gyűlöletnek, miután előtte hetekig uszítottak, szították a gyűlöletet a nem olyan régen demokratikusan megválasztott, legitim szlovák kormány ellen. Általában az ilyen hergelő cikkek folyamatosan jelennek meg a nyugati baloldali progresszív sajtóban – mondta.

Koskovics Zoltán szerint a vérontás akár még egy évig is elhúzódhat, de a háborút Ukrajna elveszítette. Kifejtette: onnan már nincs visszatérés, hogy nőket és 65 éves embereket ráncigálnak ki a frontra. Az már a vég, hogy beteg embereket hurcolnak el katonának, akiket korábban jó okkal alkalmatlannak minősítettek. Nincs lőszer, nincs fegyver, nincs légvédelem, a katonák nem motiváltak, ráadásul elfogadtak most egy új mozgósítási törvényt, amellyel még a reményt is elvették a katonáktól, hogy élve, vagy legalábbis súlyos sérülés nélkül hazatérhettek. Megszüntették ugyanis azt a lehetőséget, hogy 36 hónap szolgálat után le lehet szerelni – ismertette a geopolitikai elemző.

Ukrajna az új sorozási törvénnyel a jövőt veszítette el – mondta Horváth József. Nem véletlen, hogy magára valamit adó állam a 18-27 éves korosztályt nem viszi el a frontra. Ezt az az időszak, amikor a fiatalok házasságot kötnek és gyermekük születik, magyarán: a jövőt alapozzák meg. Őket is el akarják most vinni a háborúba – mondta a biztonságpolitikai tanácsadó.

Az Igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában