ez volt 2019

2019.12.30. 13:45

A nagyvilágban is letették névjegyüket a nógrádi sportolók 2019-ben

Idén is számos nagy sportsikerről számolhattunk be, év végi összeállításunkban most felidézzük a nagyobb világversenyeken szereplő sportolók eredményeit.

Nool

Barta Luca (jobbra) az éremmel

Forrás: NSO

Fotó: Tumbász Hédi

Februárban ötödik északi sí világbajnokságán szerepelt a salgótarjáni Papp Ildikó. Ahogy mi is beszámoltunk róla, a kalandosra sikerült világesemény volt a sífutó utolsó versenye, de a sporttól természetesen nem szakadt el, azóta a tájfutással ismerkedik.

A salgótarjáni öttusázó, Barta Luca sikereit is sokáig tartana felsorolni, az érettségije évében is kimagaslót tudott nyújtani a világversenyeken. A korcsoportos országos bajnoki cím után a lengyelországi Drzonkówban megszerezte élete első világbajnoki érmét a junior vébé egyéni számában. Angliában a felnőtt öttusa Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, majd a hazai rendezésű felnőtt öttusa világbajnokság első napján ezüstérmet szerzett a női váltó tagjaként.

Barta Luca (jobbra) az éremmel
Fotó: Tumbász Hédi / NSO

A nyár nagy szenzációja volt, hogy két salgótarjáni lány is tagja volt az ezüstérmes az ifjúsági strandkézilabda Európa-bajnokság csapatnak. A lengyelországi Stare Jablonkiban rendezték meg az U17-es Eb-t, ahol a magyar válogatott csapatában két salgótarjáni játékos, Bozó Fanni Bianka és Uhrin Lili is pályára lépett.

Uhrin Lili (balra) és Bozó Fanni Bianka

Egy másik kézilabdázó sikerének is örülhettünk, a balassagyarmati származású Bukovszky Anna Szlovéniában védte az U17-es válogatott kapuját, az Európa-bajnokság elődöntőjében remekelt, de a fináléban is fontos szerepet kapott. Így már kétszeres Európa-bajnoknak vallhatja magát.

Bukovszky Anna másodszor is Európa-bajnok lett

Bokszolóink is szép eredményeket értek el idén. A hazai sikerek mellett éremmel tért haza a grúziai serdülő-Európa-bajnokságról Oláh Géza, a Salgótarjáni Boksz SE (SBSE) ifjú tehetsége.

Az atlétikában és tájfutásban is magyar bajnoki címig jutó Mag Viktória, aki utóbbi sportágban bronzéremmel tért haza a korosztályos Európa-bajnokságról. 2020-ban is fontos feladatok várnak majd rá, hiszen Salgótarján rendezheti majd meg az ifi Eb-t.

Mag Viktória

Vályi Gergely révén magyar aranyérem született az ifjúsági B korcsoportban a sportmászók múlt hétvégén rendezett Európa-bajnokságán, az oroszországi Voronyezsben. A 15 éves szügyi sportoló az ötkarikás játékokra is kikerülhet.

Vályi Gergő, nyakában Európa-bajnoki aranyérmével
Fotó: T. A. / NMH

Bemutattuk a romhányi teremkerékpárosokat is, akik trükkjeikkel világszerte letették már a névjegyüket. a Romhány SE jelenleg is 26 tehetséges – különböző korosztályú – fiatallal hódítja a hazai és nemzetközi parkettákat. A nógrádi kerékpárosok több mint kétszáz magyar bajnokságon hagyták ott névjegyüket az elmúlt húsz évben, de Szlovákiában, Csehországban, Belgiumban, Németországban, Franciaországban, Ukrajnában és Svájcban is rendre visszatérő versenyzőknek számítanak.

Természetesen ezeken az eredményeken kívül is számos nagy siker született, beleértve diákolimpiai és bajnoki érmeket, valamint nemzetközi szerepléseket. Ön melyik sportolóra, csapatra büszke? Küldje el a [email protected]!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában