szabadtéri kondipark

2019.11.16. 08:51

Sportpark létesült Mátranovákon

Sportparkot alakítottak ki a község közösségi helyének, műfüves focipályájának és legnagyobb játszóterének szomszédságában a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program támogatásával.

P. K.

– A 40 négyzetméteres területen kilenc eszközt vehetnek igénybe az edzeni vágyó lakosok. Ezek elsősorban tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom-erősítő gyakorlatokra, valamint fekvőtámaszozásra alkalmasak – mondta a Nógrád Megyei Hírlap érdeklődésére Bodor Ernőné polgármester.

Hozzátette: a sportparkokra háromévente nyújtják be pályázataikat az önkormányzatok, amely lehetőséget megragadva a kisebb településeken is lehetőség adódik olyan közösségi terek kialakítására, ahol minden korosztály – a fiatalabbaktól az idősebbekig – aktívan eltöltheti szabadidejét.

– Az igényes, ingyenesen használható szabadtéri kondiparkot százszázalékos állami támogatással valósítottuk meg, összesen kilencmillió forint értékben – ismertette a település vezetője. A sportrajongók rendre kilátogatnak a helyszínre, hogy átmozgassák izmaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában