atlétika

2019.11.06. 10:47

A salgótarjáni legenda is kiállt a budapesti vb mellett

Nemrég a magyar atlétikai társadalom egy kampányt indított annak érdekében, hogy hazánk ténylegesen megrendezhesse a 2023-as világbajnokságot.

B.L.

A pályázók közül tavaly Budapestet választották helyszínül, ami minden sportszerető ember fantáziáját megmozgatta. Ez az utánpótlásbázis széle­sítése szempontjából, illetve infrastrukturális szemszögből is nagy előrelépést jelent­hetne. Az olimpia és a foci-vb után a világ harmadik leg­nagyobb sporteseményeként, a világ egyik legnézettebb és népszerűbb világver­senyeként tartják számon az atlétikai világbajnokságot.

Mecser Lajos
Fotó: B.L. / nool

A Duna partjára tervezett Nemzeti Atlétikai Központot a vb idejére ideiglenes lelátókkal 40 ezer férőhelyesre lehetne bővíteni, a komplexum visszabontott formájában 15 ezer fő befogadására lenne alkalmas. A központnak a verseny lebonyolításán és a profi sportolók edzésén túl fontos szerepet szánnak a szabadidő- és az utánpótlássport fejlesztésében is.

Az utóbbi hetekben azonban mindenkit elbizonytalanítottak a rendezéssel kapcsolatos hírek, miszerint a főváros szeretné újragondolni, hogy szükséges-e egy atlétikai stadion felépítése.

Több hazai kiválóság is a nevét adta a kezdeményezés mellé, illetve más sportágak is kiálltak a rendezés fontossága mellett, mely nagyon fontos dolog.

A minap a salgótarjáni futólegenda, Mecser Lajos is felszólalt az ügyben. A kétszeres olimpikon, 22-szeres magyar bajnok hosszútávfutó szerint is kár lenne kihagyni egy ekkora lehetőséget.

– Az atlétika a sportok királynője, minden sportág alapja. Épp ideje lenne, hogy Budapesten is legyen egy méltó otthona. A környező országok, például Szlovákia, Lengyelország, Csehország azért is eredményesebbek, mert sokkal több létesítménnyel rendelkeznek.

Az atlétikának sokkal több szerepet kellene kapnia a sportágak között, hazánkban is el kellene foglalnia méltó helyét. Hiszek az egészséges ifjúságban, és ehhez nagyban hozzájárulhat az új atlétikai stadion megépítése, illetve a budapesti világbajnokság megrendezése – mondta az egykori kiválóság, az SBTC egykori klasszisa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában