jótékonyság

2019.10.09. 09:56

Életmentő eszközért fociztak Salgótarjánban

Példaértékű összefogásról tett tanúságot Langa Attila főszervező és néhány társa, akik a nyár végén megtartott V. Juhász Béla-emléktornát nem csupán megmérettetésként fogták fel. Az abból befolyó száznegyvenezer forintot a Szent Lá­zár Megyei Kórház szülészeti osztályának adományozták, amelyből életmentő eszközt vásároltak.

Gerhát Karina

Balról: Langa Attila főszervező, Huszár Máté, Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere, Deák Attila, a Silver Tüzép ügyvezetője, Barna Bence, a Kertvárosért Egyesület elnöke, Horváth Imre szülész-nőgyógyász főorvos, Szabó Attila, a gyermekosztály főorvosa és Lehoczki Erik, az L&L Creative Marketing-Média Kft. ügyvezetője

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

Az átadón dr. Horváth Imre szülész-nőgyógyász főorvos az osztály és a kollégái, valamint azon újszülöttek köszönetét is fejezte ki, akik most még nem tudják ezt megtenni.

Balról: Langa Attila főszervező, Huszár Máté, Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere, Deák Attila, a Silver Tüzép ügyvezetője, Barna Bence, a Kertvárosért Egyesület elnöke, Horváth Imre szülész-nőgyógyász főorvos, Szabó Attila, a gyermekosztály főorvosa és Lehoczki Erik, az L&L Creative Marketing-Média Kft. ügyvezetője
Fotó: NMH

– Olyan bonyolult, azonban könnyen alkalmazható eszközről van szó, amely a babák oxigénellátottságát jelzi. Vérvétel nélkül, külső elektródoknak a felhelyezésével működik. Több szempontból is nagy segítséget nyújt számunkra. Megnyugtat bennünket, hogy az újszülött jól érzi magát, azonban, ha kóros leletet kapunk, akkor a gyerekgyógyászoknak segít abban, hogy mi is a további teendőjük – hangsúlyozta dr. Horváth Imre.

Hozzátette: a kórház az országban másodikként 1994-ben megkapta a bababarát címet, amelyhez különféle feltételeknek kellett megfelelniük, amelyet sikerekkel teljesítettek. Nemrégiben a Családbarát Kórház elismerést is megkaptuk, amelynek az a lényege, hogy az apák, illetve a hozzátartozók is részei lehessenek a vajúdásnak és egy szobában, együtt élhessék meg ezeket a pillanatokat.

Szabó Attila, a gyermekosztály osztályvezető főorvosa kitért arra, hogy napi kapcsolatban állnak a szülészettel, éppen ezért számukra is nagyon hasznos lesz az új eszköz.

– A szülés után két nappal már hazaadhatók a csecsemők. Számunkra az nagy biztonságot jelent, ha tudjuk azt, hogy nincs szívbetegsége, akiknél pedig azt diagnosztizálunk, azt egyből Budapestre küldjük további kezelésre. Tehát egy életmentő műszert kaptunk – mondta a főorvos.

Idén nyáron ötödik alkalommal emlékeztek a volt kosárlabdázó és a salgótarjáni sportcentrum kedvelt büfésére, Juhász Bélára.

– A tornát megelőzően kisebb bonyodalmak alakultak ki, ekkor többen megkerestek, hogy vállaljam el a szervezést. Gyermekkorom óta focizom, és jól ismertem Juhász Bélát, aki emlékének adózva nem volt kérdés, hogy megszervezem ezt az emléktornát, amelyhez több embernek köszönhetően a jótékonykodás is párosult. Úgy gondoltam, hogy a gyermekosztály már több ízben is kapott támogatást, és az újszülöttekre is gondolni kell, innen jött az ötlet, hogy most az ő munkájukat segítsük. Terveink szerint ez a jótékony segítségnyújtás innentől kezdve minden esztendőben megismétlődik majd, és jövőre már nagyobb értékű eszközzel tudjuk támogatni a csecsemőket – hangsúlyozta Langa Attila.

Végezetül pedig megköszönte a hat héten át tartó torna 11 csapata 150 fociimádójának a részvételt, továbbá kiemelte a jótékonysági torna főtámogatóit is: Silver Tüzép, Nógrád Megyei Hírlap, Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, Kertvárosért Egyesület, B&B Salgó Kft., Salgótarján, Szeretem! Egyesület, L&L Creative Marketing-Média Kft. és a Karancsaljai Munkás Sport Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában