labdarúgás

2019.10.30. 17:12

Az osztálykülönbség döntött az SBTC – Paks mérkőzésen

Ma délután az elsőosztályú Paksi FC együttese volt az SBTC vendége a Szojka Ferenc Stadionban, a Magyar Kupa 7. fordulójában megrendezett mérkőzésen.

Langa Attila

Fotó: Ladóczki Balázs

SBTC – Paksi FC 1–7 (0–2)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 600 néző.

Vezette: Szigetvári M. (Punyi Gy., Deme R.)

SBTC: Végh – Bakos, Szeles, Grajzel, Simó – Novák (Tarlósi M., 33.), Sárközi, Tóth (Bata, 69.), Illés, Tarlósi P. – Gazdag (Boros, 83.). Vezetőedző: Rubint Richard.

Paks: Rácz – Bor, Balogh, Lenzsér (Gévay, 65.), Kelemen (Kulcsár, 46.) – Báló, Windecker, Kecskés – Fejes (Poór, 65.), Fejős – Böde. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

Gl.: Gazdag (50.), ill. Böde (12., 65., 75.), Bor (85.), Windecker (36.), Balogh (56.), Poór (90.). Sárga lap: Végh, Szeles, ill. Kelemen, Fejős. Jók: Bakos, Sárközi, Tarlósi P., Gazdag, Illés, ill. Böde, Bor, Windecker, Fejős, Báló.

Fotó: Ladóczki Balázs

Egy jól előkészített pályán fogadta a megyei I. osztályban szereplő SBTC együttese, a magyar élvonalban szereplő Paksi FC csapatát a Szojka Ferenc Stadionban, a Magyar Kupa legjobb 32 közé jutásáról döntő mérkőzésen. A hűvös időben, továbbá a korai kezdés ellenére is sokan kíváncsiak voltak az összecsapásra, amelyet a vendégek kezdtek jobban, és a kezdő sípszótól magukhoz ragadták a kezdeményezést.

A 12. percben ennek meg is lett az eredménye, mert Báló baloldali kiugrását követően, az oldalvonaltól erővel lőtte az ötösre a játékszert, amelyre megállíthatatlanul érkezett Böde Dániel, és juttatta azt a hazaiak hálójába (0-1).

A Stécé tizenhatosától két méterre jutott szabadrúgáshoz a Paks a 36. percben, amelyet Windecker eltekerve a sorfal felett, nagy erővel rúgott az SBTC kapujába (0-2).

Kétgólos paksi vezetéssel vonulhattak pihenőre az együttesek, és a játék képe alapján teljesen megérdemelt volt a kiharcolt előnyük.

A második játékrész elején több területet engedett az élvonalbeli gárda, és ennek köszönhetően a fekete-fehérek is több támadást tudtak kialakítani.

Sárközi kapott indítást a bal szélen, akit szerelni próbáltak, de erőszakosságának köszönhetően, egy bedobást harcolt ki. A gyorsan elvégzett oldalbedobást követően ziccerbe hozta Gazdagot, aki a kimozduló kapus mellett a hálóba lőtte az SBTC szépítő találatát (1-2).

Ekkor mindenki bizakodott, hátha sikerül megnehezíteni a Paks továbbjutását, de a vendégek ütemet váltottak és felpörgették játékukat, és a végig kiemelkedően játszó szélen felfutó Bor kapott a bal szélen egy indítást, amelyet nagyon pontosan tálalt a kaputól hat méterre érkező Balogh elé, aki nem hibázott (1-3).

A 65. percben a jobb oldalról indulva sikerült Baloghnak végigcseleznie magát a hazai tizenhatos előtt, amit követően Bödét indította, aki az ötös sarkán a bal lábáról visszavette a jobbra a játékszert a nagy lendülettel érkező védő mellett, és a kapuba bombázott (1-4).

Tíz perccel később, a jobb szélről hosszan ívelték keresztbe a labdát a vendégek, amelyet a másik oldalon érkező Bor kapásból lőtt középre erőből, amelyre ismét Böde Dániel érkezett, és szerezte meg csapata ötödik találatát (1-5).

Ezután még a 85. és a 90. percben, két sarokrúgást követően rezegtette meg az SBTC hálóját Bor és Poór, kialakítva a mérkőzés végeredményét (1-7).

Rubint Richard: – Az első félidőben próbáltunk szervezetten játszani, kaptunk két elkerülhető gólt. A szünetet követően sikerült szépíteni, de megmutatkozott a két csapat közti különbség. Bosszantó, hogy négy találatot is pontrúgást követően kaptunk, ezekre jobban készülnünk kell majd a bajnokságban is. Ez a kupamérkőzés így sikerült, megyünk tovább!

Tomiszlav Szivics: – Egy aránylag jó játékkal, hoztuk a kötelezőt. Végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, de egy hiba által a hazaiaknak sikerült betalálnia, amin el kell gondolkoznunk, mert elkeserítő, hogy egy ilyen találkozót sem tudunk kapott gól nélkül lejátszani. A Salgótarjánnak sok sikert kívánok a továbbiakban, egy nagyon jól szervezett, fiatal csapatuk van.

A mérkőzést követően a szurkolók megtapsolták a hazai játékosokat, akik nagyot küzdöttek, de ezen a mérkőzésen ez csak erre volt elég az élvonalbeli ellenfelük ellen. Sok gyerek és sportbarát várta a mérkőzést követően a paksiak legismertebb válogatott játékosát, Böde Dánielt, akivel közös fényképeket készítettek, továbbá aláírást kértek a sportolótól.

Vélemények

Böde Dániel, a Paks FC csapatkapitánya: – Úgy érzem, hogy végig uraltuk a mérkőzést, és amiért jöttünk azt sikerült elérnünk, de bosszúsak vagyunk a kapott gól miatt.

Sárközi Tamás, az SBTC csapatkapitánya: – Összességében az eredmény tükrözi az osztálykülönbséget, a két csapat között. Mezőnyben próbáltuk a mester utasításait követni, amely többnyire sikerült is, de a pontrúgásokból belőtt veszélyes labdákat nehezen tudtuk levédekezni. Le a kalappal a fiúk előtt, hiszen mindenki teljes erőbedobással oda tette magát a mai mérkőzésen.

Szemán Norbert, az SBTC Sport Kft. igazgatója: – Elsősorban szeretnék gratulálni a csapatnak a helyenként jó játékhoz, továbbá gratulálok a vendégeknek a győzelemhez. Úgy érzem tisztességgel sikerült helytállnunk.

Csongrády Béla, az SBTC törzsszurkolója, újságíró: – Szomorú vagyok, a nagyarányú gólkülönbség miatt, ugyanis 2–1-ig nagyon szépen helytállt a csapat. Ugyanakkor, egy hárommal magasabb osztályban játszó NB I-es együttes ellen, amelynek Böde Dániel a vezéregyénisége, így sem szégyen vereséget szenvedni. Néhány gól azonban jobb helyezkedéssel, talán elkerülhető lett volna, összességében a nagyobb tudás döntött. Remélem, hogy szombatig, a megyei bajnokság egyik legfontosabb mérkőzésig sikerül kiheverni ezt a vereséget, és továbbra is első helyen marad a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában