öttusa

2019.09.01. 10:06

Barta Luca indul a hazai felnőtt világbajnokságon

Barta Luca is részt vesz a jövő heti, budapesti felnőtt öttusa világbajnokságon, ahol csapatban számít rá a szövetségi kapitány.

B.L.

Barta Luca számára a lovaglás is döntő lehet

Korosztályos bajnoki cím, és világbajnoki érem, illetve felnőtt Európa-bajnoki bronz. Hajtós, de eredményes éve van a salgótarjáni sportolónak, aki mindemellett az érettségijét is sikeresen letette.

A felnőttválogatottnál több öttusázót is sérülések hátráltatnak, így a hazai rendezésű világbajnokságon fiatalokra is számít Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya. A váltókban – az idei Eb-hez hasonlóan – ismét Barta Luca húzhatja magára a címeres mezt.

Barta Luca számára a lovaglás is döntő lehet

– Mindenképpen sokat jelent, hogy elindulhatok egy magyar rendezésű világbajnokságon a női váltóban – mesélte Luca. – Fantasztikus lesz hazai közönség előtt versenyezni. Nem merek nagyon az eredményről jósolni, mivel hosszú a nap, bármi megtörténhet. Azt hiszem, a vívás és a lovaglás lesz a döntő szám, ha ott jól tudunk teljesíteni, annak már nagyon örülni fogok. Remélem, hogy egy felszabadult versenyzést tudunk produkálni mind a kettőnk részéről, és kiélvezhetjük a versenynap minden pillanatát.

A női hagyományos versenyben – melynek selejtezője jövő szerdán lesz a Kincsem Parkban – a már olimpiai kvótás, 2016-ban egyéniben világbajnok Kovács Sarolta, valamint Alekszejev Tamara, továbbá két fiatal, Gulyás Michelle és Guzi Blanka képviseli a magyar színeket. A vb-n a női és a férfi egyéni küzdelemben három-három tokiói kvóta megszerzésére van lehetőség.

Alekszejev indulása egyébként sokáig kérdéses volt. Idén megnyerte a székesfehérvári világkupaversenyt és az országos bajnokságon is győzött. Egy párizsi edzőtáborban sérült meg a karja, így veszélybe került az indulása. A női csapattal az elmúlt három évben világbajnok székesfehérvári versenyző bal kezéről – amellyel vív és lő – a múlt szerdán szedték le a gipszet. Ő már a hét elején úgy fogalmazott, hogy nagyon bizakodó a vb-részvételével kapcsolatban, végül Kállai Ákos jóváhagyta a szándékát.

Barta Lucának már a világbajnokság első napján, azaz hétfőn szoríthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában