mozgásban

2019.07.13. 10:41

Népszerű volt a 25. tarjáni tornatábor

Hatalmas hagyományai vannak már a salgótarjáni nyári tornatábornak, melyet immáron 25. alkalommal rendeztek meg a Madách Imre Gimnázium tornatermében.

B.L.

A népszerű tábornak több célja is van, hiszen amellett, hogy a város tornászversenyzőit képzik és nevelik, kiválasztják az utánpótlást adó fiatalokat, a legkisebbekkel pedig megszerettetik a tornát, mint alapsportágat.

Idén a résztvevők hét szeren, folyamatos cserével dolgoztak. A szakképzett edzők mellett korábbi tanítványok, versenyzők (összesen 16-an) segédkeztek abban, hogy mindenki biztonságos körülmények között gyakorolhasson. A közel száz gyermek között egy felnőtt is gyakorolt, így négytől a negyvenévesekig terjedt a táborlakók életkora.

– Rég volt ilyen fegyelmezett táborunk – nyilatkozta Ringeisen Andrásné, a tábor vezetője. – A gyerekek segítik egymást, nagyon ügyesek, egy jó kis sportolói közösség alakult ki. Versenyzőinkkel, a Gagarin DSE tornászaival ilyenkor jutunk hozzá valamennyi szerhez, illetve kiegészítő eszközökhöz, amelyek a biztonságos mozgástanításhoz nélkülözhetetlenek.

A programot ötletes versenyek, például kézenjárás és kötélmászás színesítette. A tábor zárónapján a gyerekek egy bemutató során bizonyíthatták a szülők előtt, hogy miket is tanultak az eltelt öt nap alatt.

Jövőre pedig a 26. táborban is várják majd a fiatalokat.

Címkék#torna

Ezek is érdekelhetik