lovassoprt

2019.07.31. 10:10

A salgótarjáni táborban különböző lovakkal ismerkedhettek

A salgótarjáni Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület lovas szakosztálya a Ponyipusztai lovardában, két héten át rendezte meg a harmadik Egylovas tábort.

B.L.

Lovasszekéren is utazhattak a fiatalok

A tíz gyermek egy-egy hétre elosztva várta kíváncsian, idén mivel lepik meg őket, mit tanulhatnak. A délelőtti órákban gyakorlati oktatás várta őket, délután pedig különböző programokkal igyekeztek színesebbé tenni napjaikat.

Tavaly leginkább az elméleti részeken volt a hangsúly. A hetet elméleti és gyakorlati „vizsgával” zárták. Idén nemcsak az elméletben, de szemléltetve is megtekinthették a lovak fajtáit, ahol a ménesgazdák örömmel fogadták és osztották meg velük tudásukat. Megnézték Kisterenyén a fríz, Kazáron a furioso, Karancslapujtőn a lipicai lófajtákat.

Többféle lóval is megismerkedtek

A ménesgazdáktól megtudhatták, mire használják leginkább ezeket a lófajtákat, mit érdemes róluk tudni. Ezt kiegészítették egy különleges túrával, megnézhették az István táró bányát. A tárótól tovább indulva Zagyva felé vették az irányt az erdőbe, ahonnan négy kilométer megtételével visszaérkeztek a lovardába. A szülőktől való visszajelzések igazolták, hogy a gyerekek minden nap fáradtan, de tele élményekkel tértek haza, másnap újra várták, hogy mi fog történni.

Jövőre egy lóval gazdagodik a tábor, így szeretettel várják az érdeklődő gyerekeket a táborba és az oktatási napokon egyaránt.

Címkék#lovassoprt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában