jó tanuló, jó sportoló

2019.07.05. 13:48

A fiatal nógrádiak az iskolapadban és a sportpályán is bizonyítottak

Több mint 650 fiatal érdemelte ki a “Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2018” díjat, természetesen szép számban akadtak köztük nógrádiak is.

Bakos László

Békési Dominik (labdával) kézilabdában jeleskedett

Mintegy ötvenen a Testnevelési Egyetemen (TE) vették át oklevelüket, ahol Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős államtitkára a kitüntetetteknek, pedagógusaiknak és edzőiknek is gratulálva arról beszélt, hogy a jövő nemzedékének záloga a fiatalság, ezért a tehetséggondozás az egyik legfontosabb nemzeti ügyünk.

– Számunkra a sport nem csupán kevesek hobbija, a tanulás pedig nem kevesek kiváltsága, hanem egy mind fizikailag, mind szellemileg aktívabb fiatalság felnevelésének eszköze – mondta az államtitkár. Hozzátette, Magyarország célja, hogy minél több olyan fiatalt neveljen, aki az élet szerteágazó területein meg tudja állni a helyét. Fontos célként jelölte meg azt is, hogy minél többen jussanak hozzá a versenyképes tudáshoz és tehetségfejlesztés lehetőségeihez.

Békési Dominik (labdával) kézilabdában jeleskedett

Bódis József oktatásért felelős államtitkár köszöntőjében azt mondta, a tudás felemel, önbizalmat ad, egy életen át elkísér, és megadja a lehetőséget álmaink valóra váltására.

– A tanulás sokszor küzdelem, a sport mindig az – jelentette ki a politikus, hangsúlyozva: a mozgás, a sport javítja a tanulási teljesítményt.

Az elismerést olyan diákok érdemelhették ki, akik köznevelési intézményben 5–8., illetve 9–13. évfolyamos tanulók voltak, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézmény hallgatói; 4,8-as, 4,7-es, illetve 4-es átlagot kellett elérniük a 2017/18-as tanévben, emellett sportáguk országos bajnokságán vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.

Bali Sára (balra) és Bali Emese is remekelt

A salgótarjáni díjazottak mellett balassagyarmati diák is örülhet a rangos elismerésnek. A nógrádiak szerteágazó sportágakból érkeztek, akadt köztük többek között tájfutó, kerékpáros, atléta és biatlonos is. Akadt köztük olyan, akinek díszíti már a falát hasonló elismerés, de olyan is, aki életében először érdemelte ki a rangos titulust.

Ők a bizonyíték arra, hogy több fronton is helyt lehet állni, és a pedagógusok, illetve edzők áldozatos munkájának, valamint a szülők pozitív hozzáállásának meg lehet a jutalma.

Papik Zétény Roland (406-ossal) futásban volt eredményes
Fotó: B.L. / NMH

A nógrádi díjazottak

I. kategória (általános iskolások): Bali Emese (SÁI Kodály Zoltán Tagiskolája), Békési Dominik (SÁI Beszterce Lakótelepi Tagiskolája), Hegedűs Flóra (Salgótarjáni Általános Iskola), Mag Fruzsina (SÁI Beszterce lakótelepi Tagiskolája), Mag Viktória (SÁI Beszterce lakótelepi Tagiskolája), Muhari Bálint (Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola), Nagy Szilvia (SÁI Beszterce lakótelepi Tagiskolája), Papik Zétény Roland (SÁI Kodály Zoltán Tagiskolája).

II. kategória (középiskolások): Bali Sára (Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium), Lénárt Lili (Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában