hódeszka

2019.02.02. 11:18

Sérülése alatt oktat a balassagyarmati lány

A balassagyarmati származású Fehér Zsófia hódeszkás sikereiről már többször is beszámoltunk. Mostanában azonban nem nagyon kaptunk hírt felőle, utánajártunk hát az okoknak.

B. L.

Fehér Zsófia egyelőre nem indul nagy versenyen

Fehér Zsófia indult már korosztályos világbajnokságokon, illetve téli EYOF-okon is. Bár az idén huszonegy esztendős sportoló a tanulmányai miatt már a fővárosban él, a sportággal még nógrádiként ismerkedett meg. Eredményei alapján őt választották a 2017-es esztendő legjobb női hódeszkásának, azóta azonban keveset lehetett hallani felőle.

Fehér Zsófia egyelőre nem indul nagy versenyen

Pedig a célokban nem volt hiány, 2022-ben ő is szeretne a magyar csapattal utazni a téli olimpiára. Az ez évi szezonban azonban nem áll deszkára komoly versenyeken.

– Idén elvégzem a snowboardoktatói tanfolyamot és már tanítom is a hódeszkázni vágyó embereket – mesélte Zsófia.

Mint megtudtuk, az előző szezonban szenvedett fej- és gerincsérülése után volt szükség erre a kis pihenésre a versenyzésében.

– Persze nagyon hiányzik a pálya! De az, hogy másoknak átadhatom a tudásomat, azért jó érzés – nyilatkozta.

Hozzátette, hogy könnyen előfordulhat azonban, hogy egy-két versenyen azért idén is elindul, de nagy eredményeket nem várhat magától. A későbbiekről pedig csak annyit árult el, hogy szeretne egy jól működő SBX-csapatot szervezni Magyarországra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában