diáksport

2019.01.26. 06:54

Nógrádi testnevelőt és iskolákat díjaztak példás munkájukért

Pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői vehették át minap a Magyar Diáksport Szövetség elismeréseit a diákolimpia elmúlt tanévének országos döntőin elért kimagasló eredményeikért. A rendezvényen három nógrádi díjazottat is szólítottak.

B. L.

Nógrád megyéből Szabó Attila (középen) pedagógus munkáját emelték ki

Az ünnepélyen részt vett Sárfalvi Péter, az Emmi sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, beszédet mondott dr. Illés Boglárka, az Emmi ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

Igen sikeres és eredményes tanévet zárt 2017/2018-ban a diákolimpia versenysorozat. A versenyekre összesen 300 ezer nevezés érkezett, közülük 18 ezren jutottak a sportági döntőkbe. A sikerben nagy szerepet játszott a testnevelők és az iskolák lelkesedése és kitartó munkája. A Magyar Diáksport Szövetség idén ötödik alkalommal részesítette elismerésben azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban, illetve a legtöbbet tették a jövő nemzedékének egészséges és erkölcsi neveléséért.

Nógrád megyéből Szabó Attila (középen) pedagógus munkáját emelték ki

Összesen négy kategóriában kerültek díjazásra a legjobbak. A legeredményesebb megyei, illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legeredményesebbek voltak az országos döntőkön. Minden megyéből és a fővárosból is egy-egy pedagógus kapott jutalmat. Nógrádból ezúttal azt a Szabó Attilát díjazták, akinek tanítványai kézilabdában és atlétikában is diákolimpia-döntőt tudtak nyerni. A Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagiskolája testnevelője mezeifutó-csapat, többpróbázó és kislabdahajító csapat felkészülésében is jelentős mértékben tevékenykedett, és az általa vezetett kézilabdacsapat is diadalmaskodni tudott.

A legeredményesebb iskola elismerés odaítélésénél is az elért eredmény volt a mérvadó. Ebben a kategóriában az általános, közép- és a kis iskolák között is a három-három legjobbat jutalmazták. Az általános iskolák versenyében a harmadik helyen végzett a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium. A tanintézmény több sportágban is remek eredményeket ért el, diákjaik sok szép eredménnyel gazdagították a megyeszékhely és az iskola jó hírét. Bár a megye diákjainak (és sportolóinak) felkészülési körülményei messze elmaradnak a többi megyéhez képest, a nógrádiak így is bajnoki címeket tudnak szerezni. A díjat Mravcsik Sándor intézményvezető vette át.

A SÁI díját Mravcsik Sándor (középen) vette át

A pedagógusok ösztönzésének, lelkesítésének sikere, ha az adott intézményi létszámhoz képest minél többen vesznek részt a versenyen. Ezt a motivációs tevékenységet ismeri el az Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód díj, amelyet három-három általános és középiskola kapott meg. Az általános iskolák versenyében a Dejtári Mikszáth Kálmán Általános Iskolát a második helyen szólították. A településen fontosnak tartják a testmozgást, a diákok országos döntőkön is bizonyíthattak, míg duatlonban megyei döntőt rendeztek. Az elismerést Kovács József vehette át. Balogh Gábor, az MDSZ elnöke megköszönte valamennyi pedagógus, iskola, és rendező szervezet együttműködését.

A Dejtári Mikszáth Kálmán Általános Iskolát Kovács József (középen) képviselte a díjátadón

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában