diáksport

2019.01.25. 14:38

Fontosnak tartják a testnevelést Szécsényben

A szécsényi Lipthaty Béla ­Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója, Filkor Lajos nagy hangsúlyt fektet a diákok fizikai állóképességének a növelésére, a testnevelésre.

Sz. F.

Azt vallja, hogy az egészséges életmód egyik fontos eleme a rendszeres sportolás. Nem mindegy, hogy a holnap szakemberei milyen fizikai állóképességgel fognak rendelkezni.

Az iskolának nincs saját tornaterme, a testnevelési órákat a sportpályán, a konditeremben tartják. A város tulajdonában lévő terem fűtéskorszerűsítését az ­iskola saját költségén megoldotta. Rövidesen elkészül a II. Rákóczi Ferenc Általános ­Iskola és Gimnáziumban az új tornaterem. Az átadást követően az intézménynek két tornaterme is lesz. Filkor Lajos abban reménykedik, hogy sikerül a város vezetőivel megegyezni, hogy a testnevelés órák egy részét – amit a gimnázium órakerete lehetővé tesz – a tornateremben tartsák. Az iskolának van egy konditerme, amit a fiúk előszeretettel használnak. Az intézmény saját bevételéből 1 millió forintot fordított a terem felszerelésének fejlesztésére. Tavasszal az iskola udvarán kialakítanak és felszerelnek egy szabadtéri edzőpályát.

A diákok körében népszerű a labdarúgás, amelynek fő szervezője, ­koordinátora Árva Róbert testnevelő. A tanév során megrendezik az osztályok közötti bajnokságot. Évek óta részt vesznek a szlovákiai Ipolyságon az iskolák közötti nemzetközi labdarúgótornán, ahol a szécsényi diákok mindig jól szerepelnek. Többéves múltra tekint vissza az ipolysági középiskola, a balassagyarmati Szondi György szakképző intézet és a szécsényi mezőgazdasági szakközépiskola tanárainak labdarúgótornája. Ugyancsak régi múltra tekint vissza az ipolysági és a szécsényi diákok őszi és tavaszi sporttalálkozója. A szécsényi iskola szakmai és sportkapcsolatot ápol a mátrafüredi erdészeti iskolával. A két intézmény diákjai évente több alkalommal is találkoznak. Filkor Lajos azt mondta, hogy a kapcsolatnak köszönhetően a télen a Mátrában sítáborban vesznek részt.

Címkék#diáksport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában