diákélet

2018.11.15. 10:37

Gyerekek közé repült a Zöld Sas Őrhalomban

Rendszeresen járják az országot a Ferencvárosi TC sportolói, amelynek során nemcsak a zöld-fehér klubot népszerűsítik a fiatalok körében, hanem az egészséges életmód jótékony hatásaira is felhívják a figyelmet. Legutóbb Őrhalomban jártak.

Hegedűs Henrik

Fotó: Torjay Attila, NMH

A fővárosi kilencedik kerületiek a Fradi Suli Program keretében az Őrhalomért Egyesület és a József Attila Általános Iskola meghívására látogattak el kedden az Ipoly-menti községbe. A gyerekek kitörő örömmel fogadták a Zöld Sast, aki hatalmas szárnyaival minden hozzá érkezőt átölel és serényen készültek a közös képek is. A „road show” újabb nógrádi állomásán bemutatták az egyesületről és szakosztályairól készült kisfilmet, és a diákok beszélgethettek a klub két sportolójával, az NB I.-es labdarúgógárda fiatal kapusával, Varga Ádámmal, illetve a válogatott futsal- (teremlabdarúgó) játékossal, Öreglaki Norberttel.

Bozonyik János, a házigazda intézmény igazgatója elmondta, hatalmas élményt jelentett a gyerekeknek ez a látogatás, hiszen nekik igen ritkán adatik meg, hogy példaképként tisztelt sportolókkal találkozhatnak. Ráadásul rengeteg jó tanáccsal szolgáltak, hiszen ahhoz, hogy valaki a pályafutása során minél magasabb szintre jusson, nagyon sokat kell alázattal, kitartással tanulni, egészségesen élni. Remélhetőleg ebből a szemléletből az őrhalmi iskolások is mind többet magukba szippantanak.

Kiemelt fotónkon: A Ferencváros legendás kabalaállatával, a Zöld Sassal is találkozhattak a diákok – Fotó: Torjay Attila, NMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában