duatlon

2018.11.06. 14:34

Bali Sára diákolimpiai döntőt nyert

A napokban Marcaliban rendezték meg a duatlon-diákolimpia országos döntőt.

B. L.

Bali Sára

A város szívében található versenyközpont modern versenyirodával, impozáns depóval és célzónával fogadta a versenyzőket. A duatlon, mint önálló sportág a triatlonból nőtte ki magát, hogy a hidegebb időszakok holtidejét is kihasználhassák a sportág szerelmesei. A verseny menete futás, kerékpározás és futás (az úszás kimaradásával elkerülhető, hogy vizesen kelljen a kerékpárra pattanni).

A döntőn a III., IV., V. és VI. korcsoportok egyéni és csapat­versenyzői mérték össze tudásukat, hogy a verseny végén a legjobbak elnyerjék a Magyarország diákolimpiai bajnoka címet. A megyei elődöntőkből az országos döntőbe összesen közel 450 diák került be, megyénket ezúttal két tanuló képviselte.

Az V. korcsoportos lányok B kategóriában, 27 célba érkező között (2,5 km futás, 10 km kerékpározás és 1,5 km futás) Bali Sára, a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium tanulója remek versenyzéssel – a VI. korcsoportos lányokat is megelőzve – első helyezést szerzett. Ideje 35:28 perc lett, amivel közel két percet vert az ezüstérmes riválisára.

A III. korcsoportos lányok B kategóriájában (1 km futás, 4 km kerékpározás és 0,5 km futás) Fürjes Panna Sára (Kiss Árpád Általános Iskola, Balassagyarmat) az 52. helyen zárt.

Bali Sára

 

Címkék#duatlon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában