ökölvívás

2018.11.18. 10:51

A mátranováki decemberben vívhat a magyar bajnoki övért

A Mátranovákon élő Vári Gergő 2012 végétől profi bokszoló, eddig negyvenöt mérkőzésen lépett szorítóba. Mérlege: huszonkét győzelem, huszonkét vereség és egy döntetlen. Decemberben megmérkőzik a magyar bajnoki címért.

Balogh Tibor

Vári Gergő

Fotó: B.L., NMH

– Legutóbbi külföldi lehetőségem Máltán volt, ahol Christian Schembri volt az ellenfelem – kezdte Vári Gergő. – Hálát adok a sorsnak, hogy Mátranovákról, a megyéből eljutottam ide. Egy helyi sráccal bunyóztam, fő meccset vívtunk, ami nagyon megtisztelő volt. Az elején felvettem vele a versenyt, de ahogy teltek a menetek, kezdtem fáradni, mert nagyon szokatlan meleg és párás idő volt számomra. Szabadtéren volt a meccs, hajnali egy órakor. Nem szeretnék mellébeszélni, de a hatodik menetre elfáradtam, és sajnos egy kemény testütést kaptam, így nem tudtam folytatni a küzdelmet.

Vári nem hagyta abba az edzést, mert majdnem egy nagy lehetőséghez jutott, amikor is Rácz Félix gálán bokszolhatott volna Salgótarjánban, de az ellenfele az utolsó pillanatban lemondta a mérkőzést.

– Kicsit szomorú voltam és hitehagyott, de aztán telefont kaptam Petrányi Zoltántól, hogy Pesten mérkőzhetek meg, a Duna-parton, a Morrison’s Pubban. Szerencsére tudtam győzni Kovács Adrián ellen, méghozzá kiütéssel, a második menetben.

A siker nagyon feldobta a mátranováki bunyóst, s készül a magyar bajnoki cím megszerzésére.

– Nagyon tetszett a menedzseremnek a bunyóm, így lehetőséget ad december 29-re, hogy megmérkőzzek a magyar bajnoki övért. Egy álmom válhat valóra azzal, hogy beírjam magam hazánk profi boksz történelemkönyvébe.

Kiemelt fotónkon: Vári Gergő mérlege eddig ötvenszázalékos – Archív fotó: Bakos László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában