motorsport

2018.10.11. 14:20

Nyolcadszor is magyar bajnok lett Hugyecz Erik

Egy váratlan motorhiba megriasztotta ugyan a HTS Team Szurdokpüspöki klasszisát, de a második futamban, tartalékmotorral is bebiztosította bajnoki címét a gyáli idényzárón. Hugyecz Erik ezzel a magyar motokrossz legnagyobbjaihoz csatlakozott.

Bakos László

A nógrádi motoros remek évet zárt a hazai motokrosszbajnokságban. Az MX2-es kategóriában egy futam kivételével az összeset megnyerte, így megérdemelten hódította el nyolcadik titulusát. Az egy szépséghiba éppen a gyáli idényzáró első futamában következett be, amikor hét körrel a verseny vége előtt Erik KTM-je beadta a kulcsot. A csapat már készült a bajnokavatásra, de a nap második futamát meg kellett várniuk.

– Ebben a sportágban sajnos benne van, hogy olykor a technika miatt nem sikerül célba érni. Nem panaszkodhatok, mert amúgy a csapatom egész évben hibátlan motorokat tett alám. Még nem tudjuk, miért ment el a kompresszió a blokkból, ami a motor elgyengülését okozta. A második futamban a tartalékmotorommal versenyeztem, az biztonságban behozott a célba, így sikerült bebiztosítani a bajnoki címemet. Nagyon örülök, hogy újabb titulust tudtam nyerni itthon. Köszönöm a csapatom, a HTS Team és a többi támogatóm, segítőm egész éves segítségét – értékelt a kategória régi-új ­bajnoka.

Hugyecz tavaly az elit kategóriának számító MX1-es géposztály királya volt, ám idén civil elfoglaltságai miatt újra a kisebb teljesítményű motorokat magába foglaló MX2-es kategóriát választotta, melynek 2010-ben és 2015-ben is ő volt a hazai bajnoka. Nyolcadik titulusával illusztris társasághoz csatlakozott, hiszen a tizedik legeredményesebb magyar motokrosszosként olyan korábbi nagy neveket ért be az örökranglistán, mint Balogi Zoltán, vagy ifj. Kökényesi György, de id. Németh Kornél és Szvoboda Bence is már csak egy titulusra van tőle. Erik pártalan karrierjét a Nógrád Megyei Önkormányzat is elismerte, hiszen az idényzárót megelőző hétvégén a legrangosabb sport vonatkozású kitüntetést, a Bérczy Károly-díjat adományozta a Szurdokpüspökiből származó sportolónak.

Az idényből már csak az október 14-én rendezendő csapatverseny van hátra, ahol Hugyecz Erik a HTS Team kötelékében készül megvédeni a tavaly Tápióbicskén elhódított csapatbajnoki címet. A hazai motokrossz-szezont lezáró összecsapás helyszíne Monor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában