motokrossz

2018.10.20. 19:44

Hatodszor lett a legjobb krosszcsapat Hugyeczé

Az utolsó méterekig kiélezett küzdelmeket hozott Monoron a hétvégi moto­krossz-csapatbajnokság. Három pont döntött a győzelem sorsáról, melyet a címvédő alakulat, a Szurdokpüspöki Hugyecz Eriket is bevető HTS Team húzott be.

Bakos László

A peresztegi HTS Team meghatározó résztvevői a hazai motokrosszéletnek. 2012 óta évente legalább egy egyéni élsportbajnoki címet begyűjtöttek, és ez idő alatt csupán egyszer veszítették el a nagy presztízsű vándorserleget, amit évről évre a legjobb magyarországi krosszcsapat érdemel ki. Idén a Szvoboda Bence, Hugyecz Erik és Varga Imre triót nevezték.

A csapatversenyeken háromfős alakulatok küzdenek, három kategóriában. Körmérkőzés szerűen, minden kategória képviselője egyszer pályára lép a másik két kategória motorosaival.

A HTS már az első felvonásban előnyhöz jutott Hugyecz második és Varga negyedik helyével. Miközben a nógrádi a győzelemért csatázott, Szvoboda egyre nagyobb tempóban jött át a mezőnyön a legutolsó helyről. A futamgyőzelem sorsa az utolsó két körben dőlt el, Hugyecz kitartó támadása ekkor érett be, és tudta maga mögé gyűrni cseh ellenfelét. Ez egy fontos helycsere volt, mert így öt pontra duzzadt a HTS Team előnye két futam után. A végére három pontot megőrizve előnyükből, újra ők lettek a legjobbak ­Magyarországon.

- Nagyon jó futamok voltak, az utolsó futamig nyitva volt a győzelem sorsa. Nem volt hibátlan a versenyzésem, mert mindkét menetben buktam, de ma valamiért az egész csapatnak jól ment. Nekem is. A második futamomat a rajtbukás ellenére meg tudtam nyerni, ami még számomra is meglepő volt, de menni kellett, mert a csapattársam is elfeküdt a rajtnál. Nagy öröm számomra, hogy egy újabb titulushoz tudtam hozzásegíteni a csapatom. – értékelt a leintés után Erik.

– Ez egy heroikus küzdelem volt, mindannyian otthagyták a pályán a szívüket – kezdte értékelését a HTS Team tulajdonosa, Horváth Lajos. – Minden elismerésünk az ellenfélnek, komoly párharcokra kényszerítették a versenyzőinket. Erik futamgyőzelme is óriási büszkeséggel tölt el, és külön öröm számomra, hogy második csapatunk a dobogó harmadik fokára állhatott. Ezen a napon mindenki a maximumot hozta ki magából. Ezért olyan különleges és értékes ez a vándortrófea – zárta gondolatait Horváth úr.

A HTS Team ezzel a diadallal hatodjára nyerte meg a csapatversenyt, megelőzte a két legendás, már megszűnt hazai motokrossz-egyesületet a győzelmi örökranglistán, a Surján SE-t és a Kawasaki Magyarország SE-t. A sportág hazai történetében már csak a Honvéd Budapest szintén már megszűnt moto­krossz-szakosztálya előzi meg a győzelmek számában a ­peresztegieket.

Végeredmény: 1. HTS Team I. (Varga, Hugyecz, Szvoboda) 15 pont. 2. Motoaction Monpet Team (Edelbacher, Windisch, Kovar) 18. 3. HTS Team II. (Kerese, Kiss, Wimmer) 48.

Kiemelt fotónkon: Hugyecz Erik (jobbra), a HTS Team csapatának tagja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában