Sport országjárás

2018.03.24. 15:21

Olimpiai bajnok számszerűsítette az elért fejlesztéseket

A minap a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Vári Attila a salgótarjáni megyeházán mutatta be az országban az utóbbi nyolc esztendőben megvaló­sult sportfejlesztéseket.

B. L.

????????????????????????????????????

Az elmúlt időszak összefoglalásáról nemrég egy kiadvány is készült Hajrá, Magyarok! címmel, amelyet a Sport Országjárás keretében minden megyeszékhelyen bemutatnak.

A nógrádi megyeszékhelyen az EMMI képviseletében Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó tartott beszámolót a megye sportvezetői, testnevelői előtt. Mint elmondta, a prospektusban (amely az interneten is olvasható) a magyar sport utóbbi éveinek eredményeit találjuk.

Mint elmondta, a kormány három területen szeretett volna előrelépést felmutatni, és ezeken sikerrel is járt. Céljuk volt, hogy több gyermek sportoljon, több eseményt rendezzenek, illetve az infra­struktúrát is fejleszteni szerették volna.

Előadását a mindennapos testnevelés bevezetésével kezdte, aminek köszönhetően már 1,2 millió gyermek sportol mindennap.

– Még rengeteg iskolában kellene tornatermet építeni. Ilyen mértékű sportfejlesztésre azonban Magyarországon még így sem volt példa. 2013 óta 97 településen, közel 40 milliárd forintból jött létre iskolai tornaterem, vagy tanuszoda – mondta.

Ezt követően kitért a tao-sportágakra, valamint a 16 kiemelt, és 24 felzárkóztatandó sportágban bekövetkezett változásokra. Valamennyi érintett sportágban növekedett a sportolói létszám, és sok pénz áramlott a létesítmények fejlesztésébe is. Kiemelte, hogy amíg 2010 előtt a magyar lakosság 5 százaléka sportolt, tavaly már 15. Ugyanebben az időszakban az igazolt sportolók száma 242 ezerről 501 ezerre emelkedett. A tao-rendszer 2011-es bevezetése óta 609 új, vagy felújított sportlétesítménnyel gazdagodott az ország. Tíz éve a legtöbb csapatnak szinte labdája sem volt, ma pedig a legtöbb helyen már azon gondolkoznak, hová menjenek edzőtáborozni.

Vári Attila ezután pár szót váltott Skuczi Nándorral, a megyei közgyűlés elnökével, majd kötetlen beszélgetést kezdeményezett a megjelent helyi szakemberekkel.

Kiemelt fotónkon: Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok tartott beszámolót – Fotó: B. L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában