Salgótarján

2017.11.04. 14:51

Nagy összecsapás várható a félnehézsúlyban

Egy igazán izgalmasnak ígérkező félnehézsúlyú magyar bajnoki címmérkőzés is is várja majd az érdeklődőket a Felix Promotion következő bokszgáláján, melyet az M4 Sport csatorna november 10-én, pénteken, élőben sugároz a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokból.

Bakos László

????????????????????????????????????

 

Az esemény főmérkőzésén két veretlen, a súlycsoport közvetlen élvonalába vágyó cirkálósúlyú ökölvívó, Szellő Imre (18 győzelem) és Robert Hall Jr. (11 győzelem) küzd a WBO interkontinentális bajnoki címért, míg Bacskai Balázs a tanzániai Salehe Mkalekwa (10 győzelem, 3 vereség) ellen húz kesztyűt. A napokban a harmadik párosítást is bejelentette az iroda. Ennek során a félnehézsúlyú magyar bajnoki övéért küzd a magyar piacvezető bokszvállalkozás két remek ökölvívója, a korábbi WBO Európa-bajnok Baranyi Richárd (19 győzelem, 2 vereség) és az eddig veretlen Kis Máté (9 győzelem, 2 döntetlen).

Baranyi Richárd (jobbra) és Kis Máté is elszántan készül a salgótarjáni összecsapásra
Fotó: Bakos László

A két versenyző ellenkező előjellel vág neki a párharcnak. Baranyit profi karrierjének 2013-as kezdete óta kiemelt figyelemben részesíti a Felix Promotion, ám a nyári angliai „kalandja” után Salgótarjánban meg kell erősítenie, hogy továbbra is alkalmas erre a kitüntetett figyelemre. Kis Máté karrierje viszont most érkezett el ahhoz a ponthoz, hogy bebizonyíthassa, neki is helye van az istálló leginkább reflektorfényben lévő ökölvívói között.

– Kis Máté jó képességű srác, több kiváló mérkőzést láttam már tőle – fogalmazott ellenfeléről Baranyi Richárd. – Jó vére van, és a salgótarjáni mérkőzés neki egy hatalmas kiugrási lehetőség, ami megsokszorozhatja az erejét, valamint a küzdeni tudását. Ugyanakkor itthon én vagyok az első számú ökölvívó félnehézsúlyban, és a mérkőzésünk után sem lesz másként. Nem fogok kérdőjeleket hagyni.

– Nem titkolom, nagy csatára számítok, és erre készülök minden edzésen – jelentette ki Kis Máté. – Nagy lehetőség nekem a salgótarjáni címmérkőzés, hogy magasabb szintre kerüljek a profi ökölvívók ranglétráján. Kemény ellenfélnek ígérkezik Baranyi, de nem ő lesz, aki a céljaim útjába fog állni. Nyernem kell, nyerni is fogok!

 

Szép emlékei vannak Salgótarjánból

A félnehézsúlyú magyar-, és WBF nemzetközi bajnok Baranyi Richárd a tavalyi, első salgótarjáni gálán is szorítóba lépett és látványos, ütésgazdag hat menetes összecsapást nyert a lengyel Bartlomiej Grafka ellen. A kecskeméti bunyós a meccs első felében többször is közel került az idő előtti győzelem lehetőségéhez, míg a szívós Grafka csak a küzdelem hajrájában tudott felnőni a magyar versenyzőhöz. A végeredmény egyhangú pontozás lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában