NB III.

2017.11.06. 09:45

Győzelmével második helyen a Salgótarján

LABDARÚGÁS NB III, Keleti csoport, 13. forduló – Kétgólony előny után vesztesen távozott a Gyarmat

A Salgótarján (kékben) együttese zsinórban szerzett harmadik győzelme után újabb helyet lépett előre a tabellán Archív fotó: Bakos László

Cigánd FC – Salgótarján 0–3 (0–1)

Cigánd, 100 néző, vezette: Mencsik L. (Farkas D., Szarvas L.).

Cigánd SE: Deme – Balla (Németh, 69.), Répási, Baksa, Kovács G. – Timkó, Ötvös, Toma, Benke (Sánta K., 33.) – Molnár T. – Oláh Levente (Molnár L., 62.). Vezetőedző: Szénay Péter.

Salgótarján: Lékai – Gubacsi, Kemerle, Gál, Banjac – Kovács L. (Pataki, 89.), Bogáti (Zsivóczky-Pandel, 79.), Sulcz, Spitzmüller, Takács P. (Gábor Lukács J., 62.) – Oláh László. Vezetőedző: Zoran Kuntics.

Gl.: Kovács (21.), Oláh László (61., – 11-esből), Spitzmüller (75.). Sárga lap: Baksa (61.), ill. Ötvös (85.), ill. Gál (10.), Gubacsi (81.). Jók: Toma, Ötvös, ill. Gál, Kovács L., Spitzmüller, Oláh L.

A mérkőzésen támadólag lépett fel a somosi csapat, mely a 21. percben Kovács révén góllá érett. Az előny után is fölényben voltak a vendégek, de szünetig nem esett újabb találat. Fordulás után sem változott a játék képe. A jól játszó kék-fehéreknél Oláh László tizenegyesből növelte az előnyt, majd Spitzmüller végleg eldöntötte a három pont sorsát. A magabiztos győzelemmel újra a második helyre léptek előre.

Terjék Sándor, a Cigánd SE technikai vezetője: – Egy bajnokesélyes

csapatot fogadtunk, igazoltak a jó hírüket. Az eredmény reálisnak mondható.

Gratulálok ellenfelünknek.

Zoran Kuntics: – Az elejétől kezdve nagyon motiváltak voltunk, bár volt pár kellemetlen perc. Szereztünk három gólt, és még volt pár helyzetünk. Nagyon fontos győzelmet értünk el, jobbak voltunk, mint a hazai csapat.

A Salgótarján (kékben) együttese zsinórban szerzett harmadik győzelme után újabb helyet lépett előre a tabellán Archív fotó: Bakos László

Termálfürdő FC Tiszaújváros – Balassagyarmati VSE 3–2 (0–2)

Tiszaújváros, 200 néző, vezette: Valu T. (Szilágyi N., Benkő R.).

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Nagy P., Fodor, Márton, Pap – Bussy (Lipusz, 32.), Kovács P. (Balogh, 32.), Hussein, Orosz – Illés G., Kapacina (Lukács, 81.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Balassagyarmati VSE: Czirjék – Nagy G., Erdei, Ficzere, Szandai (Jónás 56., Illés T. 72.) – Kovács K., Bonivárt, Popovics, Nagy O. – Bódis (Tihanyi 81.), Szita. Vezetőedző: Kis Károly.

Gl.: Kapacina (60., 68.), Nagy P. (71., – 11-esből), ill. Szita (19.), Ficzere (21.).

Sárga lap: Kovács P., Orosz, Tóth Cs., ill. Bonivárt, Erdei, Földi (a kispadról).

Jók: Kapacina, Nagy P., Fodor, Lipusz, Márton, ill. Ficzere, Szita, Kovács K.

A tiszaújvárosi mérkőzés szinte kísértetiesen hasonlított a néhány héttel ezelőtti Nógrád megyei rangadóra. Az első húsz percben valósággal sokkolta vendéglátóit a BVSE. Előbb Szita szép akció végén, majd közvetlenül utána Ficzere talált be, amivel megnyugtató előnyhöz jutott az Ipoly-parti társaság. Az ellenfél mestere gyorsan a frissítés eszközéhez nyúlt, kettős cserét hajtott végre, de ennek a szünetig nem sok hozománya lett, mert Kis Károly tanítványai rendkívül összpontosítva játszottak, nem engedték kibontakozni a Borsod megyei alakulatot. Sőt, még a gyarmatiak növelhették volna előnyüket.

Fordulás után a Tiszaújváros nagy erőket mozgósított a szépítésre, ami Szandai sajnálatos sérülése után, negyed óra múltán be is következett, Kapacina szemfüles megoldása révén. Kisvártatva egy védelmi hibát kihasználva újból az újvárosi csatár villant, kiegyenlített. A megdöbbent BVSE labdarúgók hamar megkapták a harmadikat is: a Bonivárt erősen véleményes buktatása után megítélt büntetőt Nagy Péter értékesítette.

Popovicsék a hátralévő időben mindent megtettek az egyenlítés érdekében, rohamozták a vetélytárs kapuját, kihagytak egy hatalmas ziccert, de már nem sikerült betalálniuk.

Gerliczki Máté: – Az ehhez hasonló győzelmekkel a bennünk kételkedőket is magunk mellé tudjuk állítani. A végig futballozni akaró, jobb csapat nyerte meg a mérkőzést.

Kis Károly: – Nem az első eset, hogy taktikusan, fegyelmezetten játszottunk, aminek eredményeképpen két góllal vezettünk, aztán a második félidőben ellenfelünk megfordította a mérkőzést. Úgy érzem, a végén benne volt az egyenlítés a játékunkban, bár ezúttal ezzel sem lettem volna elégedett. Annak viszont felettébb örülök, hogy a fiatal labdarúgóink élnek a bizalommal és egyre érettebb teljesítményt nyújtanak.

Hegedűs Henrik

További eredmények: Putnok FC – Tiszafüredi VSE 1–3 (0–1), Monori SE – ESMTK 0–0, Nyírbátori FC – Gyöngyösi AK 3–1 (0–1), Jászberényi FC – Tállya KSE 0–0, MTK Budapest II. – DEAC 2–0 (1–0), Füzesgyarmati SK – DVTK II. 2–1 (0–0).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában