Sífutás

2017.11.24. 15:24

A harmadik is kipipálva

Egyhetes norvégiai edzőtábort követően remekül szerepelt egy kvalifikációs versenyen a nógrádi Papp Ildikó, aki ezzel még közelebb került a jövő februári téli olimpiához.

B.L.

Papp Ildikó (archív fotó)

A norvégiai Beitostolenben rendezett FIS versenyen több mint százan neveztek előre, de a szervezők az erős mezőny miatt ennek csak a felét hagyták elrajtolni 10 kilométeren.

- A verseny előtt egy hetet töltöttünk kint, így a pályát már ismertem, nagyon jó körülmények fogadtak kint. Ezúttal 270 ponttal végeztem, ebben az erős mezőnyben erre számítottunk – értékelt Ildikó.

Ahhoz, hogy valakinek olimpiai álmai legyenek, a kvalifikációs szezonban legalább öt versenyen kell 300 pontátlagnál alacsonyabb eredményt elérnie, ez felel meg a B-szintnek. Ildikó tavaly decemberben, Csorbatón, és az idei világbajnokságon, Lahtiban már elérte ezt a szintet, és ezúttal Norvégiában is sikerült, így még két versenyt kell abszolválnia. A következő esélye erre december 2-án és 3-án az ausztriai Seefelden lesz, majd jöhet Csorbató, amitől elmondása szerint nagyon sokat vár a vizslási sportoló.

- Egy magyar B-szintes mehet az olimpiára sífutásra, ha megvan az öt szintje. Amennyiben Szőcs Emőke nem szerez kvótát biatlonban, akkor előfordulhat, hogy meg tud előzni a sorban. Bízok benne, hogy sikerül elérnie a célját, mert ebben az esetben enyém a sífutó kvóta, persze, ha megvan az öt B-szintes eredményem. A többiek messze vannak tőlünk, valószínűleg kettőnk között dől el a kvóta sorsa – foglalta össze esélyeit Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában