Túra

2024.04.29. 10:53

Országszerte vetítik majd a pásztói világjáró dokumentumfilmjét (videó)

Hamarosan a fővárosi és vidéki mozikban is láthatják majd az érdeklődők a pásztói Till Anilla Kékkör túrájának teljesítéséről szóló, 2550 című dokumentumfilmjét.

Nagy Orsolya

Mint arról korábban beszámolt, Till Anilla mindössze 72 nap alatt járta végig a 2250 kilométer hosszú Országos Kéktúra ösvényeit. Kalandos útjáról pedig dokumentumfilm is készült. A portálunkhoz eljuttatott közleményből kiderült, május 23-án több fővárosi és vidéki moziban is megtekinthetik majd a filmet, ezzel jelentős mérföldkövet lerakva a Kéktúra és hazai mozizás történetében, hiszen a magyar túrázok először láthatnak nagyvásznon Európa leghosszabb egybefüggő túraútvonaláról készült filmet.

„A Mándi Ferenc rendezésében készült egyórás dokumentumfilm Till Anilla személyiségén és 72 napos túráján keresztül mesél belső utazásról, arról, hogy egyáltalán miért túrázunk, természethez fűződő kötelékről, hogy milyen az ország, ahol élünk és hogy miben lesz más egy lány, aki egyedül, gyalog, egyben tesz meg 2550km-t, vállalva ennek minden szépségét és kihívását”– áll a sajtóközleményben.

Arra is kitértek, hogy ez a film a túrázó közösség kulturális térnyerése és sikerélménye, hiszen először hódítja meg a filmszínházakat a téma, a mozi pedig nem csak a minőségi filmfogyasztásról, hanem a közösségi élményről is szól. A film nem titkolt célja, hogy minél több túra és Kéktúra rajongó élhesse át együtt, közösen ezt az élményt. Mint az kiderült, a premiert követően a 2550 nemzetközi fesztiválkörútra indul, hogy a világ minden tájára eljuthasson a Kéktúra és a Kékkör üzenete.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában