Vers

2024.02.01. 20:28

Több színdarabban is szerepet kapott a nagylóci roma tehetség

Baranyi Liliána a felső tagozatosok és középiskolások magyar kultúra napi versmondó versenyén nemrégiben különdíjat vehetett át Szécsényben. Az országos roma tehetség programban résztvevő nagylóci lány a szécsényi FÉBÉ társulatban kamatoztatja tudását.

Lukács Zsófia

Baranyi Liliána nemrég Szécsényben érdemelt különdíjat verses előadásáért

Forrás: Beküldött

A tehetséges és céltudatos Baranyi Liliánát az újStart Alapítvány ösztöndíjasai közé választották a tavalyi évben. A programban ösztöndíjat és rendkívüli juttatásokat is biztosítanak az identitását büszkén vállaló lánynak. Jelenleg Balassagyarmaton folytatja középiskolai tanulmányait, emellett színészi karrierjét is céltudatosan építi.

– Az alapítvány támogatja Lili tanulását csecsemő- és gyermekgondozó szakon. Könyvekkel is segítik tanulmányait, online rendszeresen tartják vele a kapcsolatot, a szécsényi szavalóversenyre is az alapítvány ajánlott verset számára, amelyet a zsűri különdíjjal jutalmazott. Ez az előadás Heltai Jenő Szabadság című verse volt, ami számára is nagyon sok mondanivalóval bír. Emellett rendszeresen új darabokban is megmutatja tehetségét a szécsényi arany minősítésű Fébé színtársulattal. Arra is büszke vagyok, hogy a Lóci kalendárium is beszámolt a sikereiről – mondta portálunknak Baranyi Péter, a lány édesapja.

Több színészi szerepet is kapott

Csukáné Szerémy Andrea, a Rózsavölgyi Márk művészeti iskola tagintézmény-vezetője, Lili tanára érdeklődésünkre elmondta: a FÉBÉ társulat fő programja idén is a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztiválra való készülés. 

– Ezen a találkozón tavaly arany minősítést értünk el, eljutva így a pécsi fesztiválra. Idén tavasszal Lili is részt vesz a fesztiválon. Ezen felül készül a Testvér című zenés színdarab is az ő főszereplésével, melynek zeneszerzője a balassagyarmati Pálmai Krisztián, a szerzője pedig jómagam vagyok. A Gyarmati Színkörrel közösen készítjük az Acélrózsa című romantikus történelmi drámát, ebben a gyermekszereplők között is játszik Liliána – hangsúlyozta az intézmény vezetője.

Hozzátette, hogy a színdarabokon kívül városi rendezvényeken is szerepel a nagylóci lány. Legközelebb március 15-én az ünnepségen lép majd fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában