Tehetség

2023.10.20. 09:41

Beválasztották az országos roma tehetség programba a nagylóci lányt

A tehetséges és céltudatos nagylóci Baranyi Liliánát az újStart Alapítvány ösztöndíjasai közé választották. A programban ösztöndíjat és rendkívüli juttatásokat is biztosítanak az identitását büszkén vállaló lánynak.

Lukács Zsófia

– Alapítványunk több mint 10 éve indított egy roma tehetségprogramot, amit magán és céges adományokból tartunk fenn. Főleg vidéki településeken keresünk olyan 12 évesnél idősebb gyerekeket, akik átlagon felüli képességekkel, motivációval rendelkeznek és hátrányos helyzetűek. 50 gyerekkel foglalkozunk több tehetségterületen, idén a nagylóci Baranyi Liliánát is beválasztottuk a programba – mondta portálunknak dr. Szőke Judit, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: Baranyi Liliána Berlinben a Proud Roma Talent versenyen előadásával a legjobb 21 közé jutott. Bécsi László Ha fáj, ha nem című versét szavalta el. Büszkén kiállva vállalta roma identitását a 14 éves színjátszó növendék, példát mutatva ezzel sokaknak. A videómegosztón több milliós nézettséget elért. A verseny után rengeteg gratuláció és megkeresés érkezett a határon túlról is.  

– Láttuk Liliánát szavalni a nemzetközi versenyen, így az internet segítségével felkerestük a szüleit, hogy látva a lány tehetségét, szeretnénk őt felvenni a programba. Így kezdődhet most el a közös munka – ismertette dr. Szőke Judit.

Kiemelte, úgy látják: a lány nagyon céltudatos, jó tanuló, jó úton halad, olyan programokban vesz részt, ami az ő tehetségét fejleszti. Színházi produkciókban szerepel a Fébé társulattal, zenei és szakmai tanulmányokat folytat és ebben szeretnék őt megerősíteni a támogatásukkal. 

– Ajánlunk neki könyveket, amelyeket el is küldünk, online felületen tanáraink segítenek az iskolai tanulmányokban, figyelemmel kísérjük az osztályzatait és rendszeres ösztöndíjban is részesül. Mindemellett táborokban vehet részt, ahol a többi kiemelkedő ösztöndíjassal is találkozhat, együtt dolgozhat, akik szintén büszkén vállalják az identitásukat– fogalmazott a kuratóriumi elnök.

Folyamatosan fejlődik

Baranyi Péter a lány édesapja portálunk érdeklődésére elmondta, hogy Lili ősszel kezdte el tanulmányait a csecsemő és gyermekgondozó szakon, emellett rendszeresen új darabokban is megmutatja tehetségét a szécsényi arany minősítésű Fébé színtársulattal. Következő szereplése a Budai várban lesz, a Bolondos falu című darabban, majd a Testvérek musicalben játszik főszerepet. – Nagy öröm számunkra, hogy Lili ösztöndíjban és támogatásban részesülhet, hiszen töretlen a lelkesedése és bízunk benne, hogy jó úton halad –  emelte ki a lány édesapja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában