Koncert

2024.02.19. 14:21

Neves művészek előadásában szólal meg a salgótarjáni zeneszerző darabja

Oláh Patrik salgótarjáni zeneszerző újabb sikeréről számolt be közösségi oldalán. Különleges koncerten csendülhet fel az egyik darabja.

Nagy Orsolya

Oláh Patrik újabb sikert könyvelhet el

Forrás: Facebook/Oláh Patrik Zeneszerző

 Mint azt a zeneszerző megosztotta: életében először szerepelhet egy műve közös koncerten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem azon elismert tanárainak a darabjaival, akik őt is oktatták. Kiemelte: óriási megtiszteltetés számára ez a lehetőség, 

„A Generációk II. – kortárs művek csellóra és zongorára elnevezésű koncertsorozat során három különböző generáció jeles alkotói mutatkoznak be egy-egy kompozícióval” – olvasható a Budapest Music Center (BMC) közelményében.

Mint fogalmaztak, a koncertsorozat célja, hogy a nagyközönség számára érthető módon prezentálja, hogy mi az, amiben az X, Y és Z generáció zeneszerzői másképpen gondolkodnak, és ez milyen módon jelenik meg zenei eszköztárukban, invenciójukban.

Hozzátették: a második koncerten öt alkotó – Bánkövi Gyula, Bella Máté, Fekete Gyula, Kutrik Bence és Oláh Patrik – duója szólal meg, Ujházi Gyöngyi gordonkaművész és Monostori Gábor zongoraművész előadásában. Az előadásnak február 26-án, hétfőn, 18 órától a BMC könyvtára ad otthont.

Oláh Patrik egyébként több országos- és nemzetközi versenyen szerepelt már szép eredménnyel, valamint elkötelezett terjesztője az autentikus cigányzenének. Néhány évvel ezelőtt pedig Junior Prima Díjjal is elismerték szűkebb hazánk szülöttjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában