Koncert

2024.02.19. 14:21

Neves művészek előadásában szólal meg a salgótarjáni zeneszerző darabja

Oláh Patrik salgótarjáni zeneszerző újabb sikeréről számolt be közösségi oldalán. Különleges koncerten csendülhet fel az egyik darabja.

Nagy Orsolya

Oláh Patrik újabb sikert könyvelhet el

Forrás: Facebook/Oláh Patrik Zeneszerző

 Mint azt a zeneszerző megosztotta: életében először szerepelhet egy műve közös koncerten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem azon elismert tanárainak a darabjaival, akik őt is oktatták. Kiemelte: óriási megtiszteltetés számára ez a lehetőség, 

„A Generációk II. – kortárs művek csellóra és zongorára elnevezésű koncertsorozat során három különböző generáció jeles alkotói mutatkoznak be egy-egy kompozícióval” – olvasható a Budapest Music Center (BMC) közelményében.

Mint fogalmaztak, a koncertsorozat célja, hogy a nagyközönség számára érthető módon prezentálja, hogy mi az, amiben az X, Y és Z generáció zeneszerzői másképpen gondolkodnak, és ez milyen módon jelenik meg zenei eszköztárukban, invenciójukban.

Hozzátették: a második koncerten öt alkotó – Bánkövi Gyula, Bella Máté, Fekete Gyula, Kutrik Bence és Oláh Patrik – duója szólal meg, Ujházi Gyöngyi gordonkaművész és Monostori Gábor zongoraművész előadásában. Az előadásnak február 26-án, hétfőn, 18 órától a BMC könyvtára ad otthont.

Oláh Patrik egyébként több országos- és nemzetközi versenyen szerepelt már szép eredménnyel, valamint elkötelezett terjesztője az autentikus cigányzenének. Néhány évvel ezelőtt pedig Junior Prima Díjjal is elismerték szűkebb hazánk szülöttjét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában