Színház

2024.02.03. 11:40

Megnyerte a Nemzeti Színház közönségét a palotási társulat disznótora

Nagy sikerrel mutatta be a Nemzeti Színházban pajtaszínházi darabját a palotási PaThalia Színjátszókör a napokban.

Nagy Orsolya

Óriási sikert aratott a palotási társulat a Nemzeti Színházban

Forrás: Nemzeti Művelődési Intézet

A Nemzeti Művelődési Intézet honlapján közölte, hogy közönség elé vitte a palotási színtársulat a közelmúltban Remenyik Zsigmond Pokoli disznótor című komédiáját, amellyel fergeteges hangulatot teremtettek a Nemzeti Színház színpadán. Mint írták, nagy öröm volt a társulat tagjai számára, hogy a bemutatón részt vett Ravasz Ákos filmrendező, aki Remenyik Zsigmond rokona.

Sokat készültek a fővárosi bemutatkozásra
Forrás: Nemzeti Művelődési Intézet 

Az intézmény kiemelte, hogy a Pajtaszínház Programban már kilencedik alkalommal találkoztak a fellépők. Céljuk, hogy felelevenítsék a régi falusi színjátszás hagyományait. A kétnapos szemlén a 19 vármegye egy-egy amatőr színjátszó csoportjának produkciója volt látható a Gobbi Hilda Színpadon és a Kaszás Attila Teremben. A szereplőknek az is örömükre szolgált, hogy olyan színészek öltözőiben készülhettek, mint például Törőcsik Mari vagy Udvaros Dorottya.

Szaladtak a malacok!

A palotási PaThalia utolsóként lépett színpadra, de annál nagyobb felhajtást keltett színházban.

„Szaladtak a malacok, sürögtek az asszonyok, hurkaszag lengte be a nézőteret, egy igazi falusi disznótort varázsoltak a Nemzeti színpadára egy kis csavarral színesítve. A társulat mentora Máté Krisztián, a Zenthe Ferenc Színház színésze is maximálisan elégedett volt a csapat alakításával, akik a hosszú hónapok próbái után vállalkozó szellemű emberekből, igazi közösséggé kovácsolódtak” – írta a Nemzeti Művelődési Intézet honlapján.

Nő a felkérések száma
Mint fogalmaztak, darabjukat a Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság is elismerte, hiszen Méltató emléklapot kaptak. Kifejtették azt is, bár a Pajtaszínházi Program véget ért a palotásiak számára, a társulat nem áll meg, továbbra is tervez előadásokat. Felkéréseik száma egyre csak nő, így a jövőben még sok településen csapnak PaThalia-t.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában