Újévi tervek

2024.01.01. 11:50

Új állandó kiállítás jelenti a salgótarjáni múzeum legnagyobb tervét 2024-ben

Az újév közeledte és beköszönte egyfelől az elmúlt időszak összegzésének, másrészről pedig az elképzelések előrevetítésének az időszaka. Portálunkkal Shah Gabriella, a Dornyay Béla Múzeum és Bányászati Kiállítóhely igazgatója osztotta meg, hogy milyen tervekkel vágnak neki 2024-nek.

Veres Edina

Shah Gabriella

Forrás: Nool.hu | Archív fotó

Megannyi tervvel és elképzeléssel készül a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum és Bányászati Kiállítóhely munkaközössége a 2024-es évre. Shah Gabriella, a salgótarjáni intézmény igazgatója elárulta: a következő 12 hónap tekintetében a legnagyobb tervük az új állandó kiállításuk átadója lesz.

– Az új tárlatunk segítségével a látogatóink a megyeszékhely iparmedencéjének történetét ismerhetik majd meg. A projekt a Magyar Géniusz Program keretében, illetve annak támogatásával jöhet létre. Kifejezetten széles időszakot ölel fel a kiállítás anyaga, ami az őskortól egészen napjainkig tárja fel a téma részleteit az érdeklődők előtt – fejtette ki Shah Gabriella, aki emellett azt is elárulta, hogy a tervek szerint az év első felében tartják majd meg az ünnepélyes átadót.

A múzeumigazgató ezután arra is kitért, hogy már gőzerővel készülnek az országos szinten is már elismert programjuk, a Salgótarjáni Tavaszi Tárlat következő, szám szerint 37. megnyitójára is. Ezentúl pedig időszaki kiállításokból sem lesz hiány a helyi Dornyay Béla Múzeumban 2024-ben. A témák egyaránt felölelik a néprajzot, a régészetet és a képzőművészetet. 

Mindezzel kapcsolatban Shah Gabriella arra is rámutatott, hogy az időszaki kiállításokkal a közönségének mind országos, mind pedig helyi kortárs képzőművészek alkotásait egyaránt szeretnék bemutatni. Mindemellett pedig a szokásos rendezvényeik, így például a nyári táborok vagy éppen a Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódó programok megszervezése mind-mind a 2024-es tervek sorát bővítik a hétköznapi tevékenységeik mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában