Tárlatmegnyitó

2023.11.08. 10:44

Tűzhelygyári alkotótelepen születtek a Salgótarjánban kiállított zománcművek (fotók)

A több mint három évtizedes múltú zománcművészeti alkotótelep megrendezéséhez az idén is biztosította a feltételeket az egykori helyi tűzhelygyár jelenlegi utódja, a Wamsler SE Háztartástechnikai Európai Részvénytársaság. Az itt készült munkákból nyílt kiállítás kedden a József Attila Művelődési Központban.

Csongrády Béla

Sok érdeklődőt vonzott az esemény

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A zománcművészeti alkotótelepen a nyár folyamán tizenegy művész – Bakos Jánosné, Gedeon Hajnalka, Hertelendy Zsuzsanna, Losonczy Ildikó, Mag Fruzsina, Mag Viktória, Maldrik Gábor, Schaffer Laura, dr. Szabó Anettet, Szenográdiné Végh Erzsébet és Vanó Zétény – készített egyedi munkákat. E műveket mutatja be a József Attila Művelődési Központ klubtermében rendezett kiállítás, melynek kedd délutáni megnyitóünnepségén a Váczi Gyula Művészeti Iskola két zenetanára, dr. Barabásné Morvai Tímea (alt furulya) és Hunyadi Ispán Judit (gitár) működött közre. 

A kiállítókat a városvezetés nevében dr. Huszár Máté alpolgármester köszöntötte, majd Németh Zoltán, az rt. vezérigazgatója nyitotta meg a tárlatot. Arról beszélt, hogy a mindig megújuló gyár tevékenységében milyen helyet foglalt, illetve foglal helyet ez az alkotótelep. Értelemszerűen kiemelte, hogy az üzemet és azon belül az alkotóműhelyt júniusban nagy megtiszteltetés érte, minthogy Novák Katalin köztársasági elnök látogatott a gyárba, sőt ki is próbálta a művészet eme sajátos műfaját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában