Nool.hu videó

2023.10.15. 13:15

Nótaszó kísérte a deli legények és leányok szüretköszöntő menetét Patakon (fotók, videó)

„Nosza rajta, hadd szóljon a nóta, törjön ki az egetverő vidámság, pörögjenek-forogjanak a párok, perdüljenek a szoknyák, toppanjanak az út aszfaltján a csizmák” – a jelszó kiadatott és a szombati pataki szüreti mulatság résztvevőit kétszer sem kellett nógatni azért, hogy teljesítsék a szervezők kérését.

Hegedűs Henrik

A csárdás ütemeire csak úgy porzott a környék a taposó lábak alatt

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Így aztán fiatalok és idősebbek kellő lelkesedéssel indultak el, bejárva a falu utcáit, ugatásra serkentve a kutyákat, megkergetve a fészerekbe menekülő macskákat és a portájuk elé csalogatva a község lakosait. 

Csak úgy harsogott a muzsika az egész útvonalon és az adott kereszteződésekben, fordulókban leugrottak a bakokról és a szekerekről a gyönyörű népviseletes férfiak, asszonyok, gyerekek, és a csárdás ütemeire csak úgy porzott a környék a taposó lábak alatt. Miután a település körbejárása nyomán alaposan megfáradt a nép, az egy-két deci finom bor – a kisebbeknek szigorúan üdítőital – elfogyasztása után jól esett némi pihenés, hogy aztán az est leszálltával újraindulhasson a mulatozás, immár a művelődési központ nagytermének a melegében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában