Zenthe

2023.10.06. 09:44

Évadnyitó társulati ülést tartott a salgótarjáni teátrum csapata

A 2023/2024-es színházi évad első bemutatójának napján, szeptember 29-én a kamarateremben találkozott a Zenthe Ferenc Színház csapata, hogy évadnyitó társulati ülés keretében vegyék sorra az előttük álló célokat és feladatokat.

Angyal Eszter

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház szinte teljes csapata

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Zenthe Ferenc Színház

Évadnyitó társulati ülést tartott a napokban salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. Az ülésen Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere biztosította a teátrumot a fenntartó önkormányzat támogatásáról, hiszen rendkívül büszkék a Zenthe Ferenc Színház sikereire. A színház hírportálunkhoz eljuttatott közleményéből kiderült, hogy a városvezető beszédében arra biztatta a társulatot, hogy továbbra is hasonló energiával és elhivatottsággal dolgozzanak annak érdekében, hogy  minőségi élménnyel örvendeztethessék meg a színházkedvelő közönséget nem csak Salgótarjánban, hanem országszerte és határainkon túl egyaránt. 

Susán Ferenc, a színház ügyvezető igazgatója két komoly változásról is beszámolt
Susán Ferenc, a színház ügyvezető igazgatója két komoly változásról is beszámolt
Fotó: Zenthe Ferenc Színház / Forrás: Beküldött fotó

„Több bemutatónk lesz és egy-két komoly változás is beállt a színház életében: a művészetben dolgozó kollégáink döntő többsége főállású munkavállaló lett a Zenthe Ferenc Színház Nonprofit Kft.-nél, így ezentúl mindenki körön belül tudja ezt a csapatot képviselni” – tájékoztatta a legfontosabb változásokról a társulatot Susán Ferenc, a Zenthe Ferenc Színház ügyvezető igazgatója. A színházat működtető gazdasági társaság aktuális pénzügyi helyzetéről Cene Katalin gazdasági igazgató tartott beszámolót, az új és az elkövetkezendő évadok koncepciójába pedig Sándor Zoltán művészeti vezető adott bepillantást a társulati ülésen. Mint azt a közleményből megtudtuk, a művészeti vezető úgy fogalmazott, a Zenthe Ferenc Színház fontos feladatai között szerepel az igényteremtés, a helyi kultúra és a salgótarjáni színjátszás gyökereinek megőrzése, a múlt és a jövő értékteremtő kapcsolata.

Korábbi cikkünkben arról számoltunk be olvasóinknak, hogy idén is megrendezte hagyományosnak tekinthető díjátadó ünnepségét a napokban Nógrád vármegye első, önálló státuszú teátruma, a salgótarjáni székhelyű Zenthe Ferenc Színház:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában