Szomszédoló

2023.09.02. 08:35

Zene és költészet találkozik Füleken, várja vendégeit a művelődési központ

A Füleki Városi Művelődési Központ az őszi kulturális szezont a magyar költészet egy gyöngyszemével nyitja meg, mégpedig a Csavar Színház és a Kor-Zár zenekar zenés-verses előadásának formájában. A Rege a tűzről és jácintról című előadásra szeptember 7-én, csütörtökön, 18.00 órai kezdettel kerül sor az intézményben.

Faragó Zoltán

Jácint. A verses-zenés előadáson Németh László költészetét idézik fel

Forrás: Nool.hu illuszráció

Fotó: Pexels

Nagy László egyik legszebb költeményét, a Rege a tűzről és jácintról címűt, édesapjához és édesanyjához fűződő viszonya ihlette, amelyben édesapja a tüzet – az állandó viaskodást, édesanyja pedig a jácintot – az odaadó feltétel nélküli szeretetet szimbolizálja. A műsorban elhangzó verseket Kiss Szilvia és Gál Tamás meggyőző tolmácsolásában hallhatják.

A zenészek zsenialitásának köszönhetően az előadásnak koncert jellege is van, Zsapka Attila és Gál Tamás zenéjét gitár, illetve kobozjáték és dobok teszik színesebbé, mégis a szívbemarkoló sorok megtörik még a zene erejét is, s így a kettő együtt feledhetetlen élményt nyújt a közönségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában