Műsor

2023.08.12. 16:38

Rádióműsorban képviselte a salgótarjáni színházat a fiatal tehetség

A Kossuth rádióban minden hétköznap délutánján hallható egy remek kulturális műsor Kalendárium címmel. A sokszínű program keretében egy ideje csütörtökönként bemutatják a színházi társulatok legfiatalabb tagjait. A közelmúltban Tarnóczi László helyi tudósító, riporter mikrofonja előtt Hege Veronika, a Zenthe Ferenc Színház színésznője mutatkozhatott be, minthogy rá vonatkozik ez a jelző.

Csongrády Béla

Hege Veronika kezdőként számos komoly szerepet is kapott már a salgótarjáni teátrumban

Forrás: Beküldött fotó

Mint a műsorban is elhangzott: Hege Veronika nem egyedül, három ugyancsak ifjú pályatársával – Bocskai Virággal, Kecskés Alexisszel és Móczár Bencével – a Kaposvári Egyetem színházi intézetéből szakmai gyakorlatra érkezett Salgótarjánba. Patrónusuk Bakos-Kiss Gábor színész, rendező, immár a győri színház igazgatója – volt, egy időben ugyanis szorosan kötődött a Zenthéhez. 

A fiatalok közül – feladatuk végeztével – egyedül Hege Veronika döntött úgy, hogy itt lesz társulati tag. Budapesten született, 2017-ben drámatagozatú gimnáziumban érettségizett ugyancsak a fővárosban. Az egyetemen Bozsik Ivett osztályfőnökségével diplomázott. Döntésében fontos motivációt jelentett, hogy a jó közösségi légkörű Zenthében végig érezte a bizalmat, s fiatal kezdőként számos komoly szerepet kapott, például „A tanítónő”-ben, vagy a „Játszd újra, Sam!”-ben. Itt olyan jeles személyiségektől tanulhat közvetlenül, mint Vándor Éva vagy Bozó Andrea. Tudomása szerint további szép kihívások várnak rá az új évadban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában